Lyssna eller läs sagan och hjälp Hanna och Henri att sortera prylar och bygga en robot i en interaktiv berättelsen från svenska Tales & Dice. Svenskt tal.

I den här sagan ska Hanna träffa sin vän Henri. Men innan hon går hemifrån måste hon först klä på sig och då behöver hon hjälp av barnet som lyssnar på sagan. Under berättelsens gång får läsaren/spelaren då och då även vara med och hjälpa till med andra saker som att sortera frukt och prylar och att bygga en robot.

ANNONS:

Hanna & Henri är en fin barnboksapp för barn. Det går alldeles utmärkt för ett barn att sitta med appen på egen hand eftersom en berättarröst läser upp sagan. Och det går även att välja bort berättarrösten och be någon läskunnig att läsa tillsammans med en. Det är lätt att hänga med i berättelsen och lätt att förstå var man ska trycka för att ta sig vidare.

Appen tränar bland annat finmotorik och detaljseende då spelaren ska välja kläder och sortera saker efter funktion och färg. På samtliga sidor finns dessutom figurer och prylar som reagerar och interagerar vid beröring vilket ger sagan en merupplevelse och gör att barnet kan upptäcka någonting nytt varje gång man läser boken. Det finns även många olika kläder och robotdelar att välja på vilket gör att man till exempel kan bygga en ny sorts robot varje gång man lyssnar på sagan.

Jag upplever att min femåring är på gränsen till att vara för gammal för spelmomenten i den här appen. Det är inte heller någon fängslande berättelse så när roboten är byggd ett antal gånger är det inte så kul längre. Man kan dock även använda appen som lästräning och det finns både äldre (upp till sju år) och yngre redaktionsbarn som gillar den lite mer och har lyssnat igenom den flera gånger. Livslängden har även för dessa barn varit förhållandevis kort. Historien ändrar sig inte men det är positivt att de interaktiva momenten (som att välja kläder, plocka upp frukter med mera) blir annorlunda.

Appen är lättanvänd och trevlig för de yngre med sina färgglada bilder och interaktiva inslag. Men på grund av den enkla berättelsen och de få spelmomenten blir livslängden tyvärr inte så lång. Hanna & Henri Roboten har färre spelmoment än den första bokappen om Hanna och Henri. För högre betyg hade jag velat ha både mer innehåll och fler pedagogiska spelmoment för ålderskategorin.

Det är bra att det är lätt att hoppa till valfri sida, och ändra inställningar, var man än är i boken. Kommer man plötsligt på att man vill läsa själv går det att stänga av uppläsning när som helst, även text, ljud och musik samt språkval (svenska eller engelska) kan regleras under fliken i högerkanten.

På appens förstasida finns finns ganska stor reklam för en annan app från samma utvecklare med en ”håll ner i 3 sekunder”-länk direkt till App Store. Det hade varit bra om denna reklam gick att stänga av. Appen fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Jag rekommenderar Hanna & Henri Roboten framförallt till barn mellan tre och fem år. Betyget blir en trea av fem möjliga.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande två språk: engelska, svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 18 maj 2020
 •   0 kr 9 maj 2020
 •   35 kr 5 okt 2019
 •   30 kr 30 jun 2019
 •   0 kr 19 jun 2019
 •   30 kr 27 aug 2018
 •   0 kr 17 aug 2018
Google Play Store
 •   25 kr 27 jun 2019
 •   0 kr 19 jun 2019
 •   25 kr 26 aug 2018
 •   0 kr 18 aug 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hanna & Henri Roboten för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

5 kommentarer

 1. Catarina skriver:

  En fint tecknad interaktiv barnbok för yngre förskolebarn, de jag testade appen på var i 5-6-årsåldern och var lite för gamla. De uppskattade sagan och spelmomenten första gångerna, men när de byggt roboten och sorterat frukt ett par gånger var de inte så sugna på att göra det igen.
  Det går att stänga av uppläsningen. Även språkval m.m. kan regleras. Detta öppnar upp för att kunna använda appen även till lästräning. Appen har trevliga bilder men få interaktiva inslag, vilket drar nerlivslängden enligt min uppfattning. För högre betyg hade jag velat ha fler pedagogiska spelmoment och större variation i de interaktiva inslagen.

 2. Anna skriver:

  Sonen (5 år) tycker mycket om appen. Han älskar att höra på berättelsen men även att få vara delaktig. Det bästa är att han kan sitta med den själv! Storasyster (7 år) är inte ett dugg intresserad, hon säger att den är för lätt.

 3. Åsa Nilsson skriver:

  min son ör 4,5 år gammal och gillade appen de första 3-4 gångerna. Han gillade att han fick vara delaktig i sagan och att de va bra bilder till berättelsen. Där emot tröttnade han snabbt på den. Det borde vara fler berättelser i appen för att locka barnen en längre tid.

 4. Annika skriver:

  Jag har provat på min dotter på 4,5 år och barnbarnen på 3 och 5 år. Alla tycker den är rolig och gillar de interaktiva momenten. Men det hade varit bra med lite mer interaktiva sidor. Att bygga roboten har de gjort flera gånger och tycker att det är det roligaste med hela appen

 5. Kristin skriver:

  Mina barn är 4 och 6 år och har sedan tidigare den första berättelsen om Hanna och Henri, vilken har varit mycket uppskattad. Den här appen har också varit uppskattad och de har suttit tillsammans och lyssnat på berättelsen och gjort de interaktiva momenten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *