Manövrera en vattenkran för att släcka eld i detta kluriga spel för små barn

Du känner säkert redan till spelet Sprinkle, gjort av svenska Mediocre AB. Det var nämligen väldigt populärt när det kom i augusti i år och nådde snabbt topplaceringar i App Store. ”Sprinkle Junior” heter Mediocre ABs nya spel som bygger på exakt samma tema, men är förenklat så att det passar för små barn.

ANNONS:

Det här är ett klurigt spel av tidsfördrivs-karaktär. Det hela går ut att manövrera en vattenkran för att släcka eld. Kranen går att justera i höjdläge så att den träffar olika långt. När man rör vid vattensprutan sprutar vattnet automatiskt. Det går inte att vrida på spruthuvudet, som i orginalversionen.

Utmaningen ligger i att det på varje bana finns olika saker som är i vägen för att man skall kunna släcka elden. Dessa saker flyttar man normalt genom att spruta vatten på dem, eller genom att dra bort dem med sitt finger.

Det som lockar i både ”Sprinkle” och ”Sprinkle Junior” är grafiken och och hur vattnet rör sig. Fysikmotorn är riktigt välgjord och det är kul att spruta vatten och se vad som händer. Det tycker man nog oavsett om man är ett barn eller en vuxen.

I jämförelse med ”Sprinkle” har man i detta spel inte någon tidsbegränsning eller poängräkning. Det finns obegränsat med vatten och vattenkranen är betydligt enklare att manövrera. Jag tycker att idén är klockren och önskar att fler populära spel fanns i ”junior”-format.

Jag har provat spelet på min fyraåriga dotter. Hon lärde sig på nolltid att manövrera kranen. Och klurigheten på de första banorna kändes precis lagom för henne. Tyvärr håller alla banor samma svårighetsnivå, så när min dotter väl klarat av några banor så blev spelet väldigt lätt. Hon klarade alla 22 banor på mellan 30 och 45 minuter.

Om spelet hade blir lite svårare, desto fler banor man klarar av, hade säkert 22 banor varit precis lagom. Men som banorna är uppbyggda idag blir antalet banor alldeles för lite. I orginalversionen, som just nu kostar precis lika mycket som ”Sprinkle Junior”, ingår hela 60 banor.

”Sprinkle Junior” innehåller ingen reklam eller in-app purchase. Den är intuitiv och känns överlag väldigt barnvänlig.

Jag rekommenderar spelet för barn från 3 till 5 år. Betyget blir 4 av 5.

Uppdaterat den 16 februari 2012
Nu finns det åtta nya banor.

Här är en trailer för ”Sprinkle Junior”:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Sprinkle Junior för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

En kommentar

  1. alfredsmamma skriver:

    Vår 3,5 årige son gillar detta spel, tillräckligt enkelt för att han skall kunna spela det helt själv, nu har han dock gått igenom banorna ett par gånger men tidigare så var det hans favoritspel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *