Ett roligt och vackert pussel där man övar förmågan att föreställa sig.

Det här är ett fantastiskt pussel. Det är både nytänkande, roligt och klurigt.

ANNONS:

Pusslet går ut på att dra, vrida och vända figurer så att de hamnar åt rätt håll på ett bräde. Man börjar med att välja vilken figur man vill pussla med. Totalt finns det 12 figurer att välja mellan. En figur är exempelvis en kopp.

Därefter väljer man storlek på bräde. Det finns 9, 16, 25 eller 30 bitar. Man kan också välja svårighetsnivå ”Easy” eller ”Hard”. Det går dessutom att välja om man vill tävla på tid, avancera till svårare nivåer och hamna på highscore-lista, eller om man vill lösa ett enda pussel.

Det lättaste pusslet får man om man väljer ett bräde med nio bitar och väljer ”Easy”. Man får då ett bräde med nio figurer, exempelvis koppar. Kopparna är vridna och vända åt olika håll. Ovanpå en av kopparna ligger en ytterligare en bild på en kopp. Det är den koppen man arbetar med. Den är transparant så att man kan se den kopp som ligger under. När man har lagt den ovanpåliggande koppen så att den är vänd exakt likadant som den underliggande koppen har man fått en match och löst en bit av pusslet. När man har matchat alla bitar så har man klarat pusslet.

Det låter svårare än det är.

Jag provade appen med min 4-åriga dotter och hon gillar den väldigt mycket. Tyvärr är Symmetry Shuffle lite för svårt för henne. Hon förstår vad det går ut på. Men hon tyckte att det var svårt att vrida och vända figurerna. Man måste nämligen trycka och dra på exakt rätt plats på figuren för att det skall fungera. Men sedan hade hon även väldiga svårigheter att förstå när man skulle vrida och vända. Antar att man inte har så välutvecklad spatialförmåga när man är 4 år. Att flytta omkring den ovanpåliggande figuren var dock inte något problem henne. Jag tror att hon är för ung för att använda Symmetry Shuffle – men jag skall låta henne prova igen några gånger eftersom hon verkar gilla spelet. Jag tror appen passar bra från 6 år och uppåt.

Symmetry Shuffle kan flera barn hjälpas åt med pusslandet. Det finns dock inte stöd för att flera barn rör vid skärmen samtidigt.

Grafiken i Symmetry Shuffle är målad för hand och väldigt fin. Spelet innehåller även trevliga ljudeffekter.

Det är varken reklam eller möjlighet att köpa till extra saker i denna app.

Betyget blir 4 av 5.

Här är en film som visar hur Symmetry Shuffle fungerar:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 1 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Symmetry Shuffle för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

  1. Hej, jag kan för mitt liv inte hitta det här spelet. Heter det nåt annat i appstore? Tack för alla bra app-tips förresten, min femåring älskar husspelet du tipsade om här om dagen. Nästan lite för mycket :).

  2. Pappa Daniel skriver:

    Den finns bara för iPad, så söker du i AppStore på en iPhone kommer du inte att hitta den. Annars är lättaste sättet att hitta den att klicka på länkarna ovan som går direkt till AppStore 🙂

  3. Aaaah det var den detaljen jag missade :). Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *