I Toca Robot Lab får barn sätta ihop sina egna spännande robotar av olika delar och kan sedan flyga och samla stjärnor i olika landskap.

De flesta barn tycker att robotar är någonting spännande. Det har Toca Boca tagit fasta på i denna app, som går ut på att skapa och flyga just robotar.

ANNONS:

Toca Robot Lab

Upplägget i Toca Robot Lab är enkelt men underhållande. Barnet väljer bland olika ben, magar, huvuden och armar och skapar på detta sin egen unika robot. Därefter är det dags att flyga. Olika färggranna banor slumpas fram varje gång man spelar. Man drar i roboten med fingret för att få den att flyga. Man kan välja att följa utmarkerade pilar eller bara flyga omkring som man vill. Ibland behöver man stöta till klossar för att kunna ta sig framåt. På varje bana finns tre stjärnor utplacerade. Dessa kan man försöka hitta, eller så väljer man att låta bli.

Toca Robot Lab

I slutet av varje bana fastnar roboten i en magnet som för roboten ut ur spelet och till en sida där man får ett diplom. Därefter får man börja spela om från början med nya robotdelar och en ny bana. På grund av det stora utbudet av robotdelar och banor känns det inte enformigt utan det här är en app som räcker länge, särskilt för de yngre barnen. En stor fördel är att man själv kan välja hur man vill leka med appen. Den är fri från tidspress och det finns inga krav på att samla stjärnor.

Toca Robot Lab

Både min 2- och 4-åring tycker mycket om Toca Robot Lab och har spelat den mycket. För 4-åringen är lyckan är att hitta alla tre stjärnor på en bana (inte alltid helt lätt) men 2-åringen bryr sig inte någonting om detta utan flyger bara runt på måfå. Flera andra redaktionsbarn gillar också denna app.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för andra Toca Boca-appar men länkarna har ett bra barnlås. Det går även att stänga av denna reklam helt i enhetens inställningar. I inställningarna går det även att ställa in ”Easy mode” och stänga av bakgrundsmusik. I Easy Mode är det lite lättare att sätta ihop roboten och det räcker med att trycka med fingret på en plats för att roboten skall flyga dit. Särskilt bra för yngre barn alltså.

Jag rekommenderar framförallt Toca Robot Lab till barn mellan 2 och 4 år. Även äldre barn kan ha glädje av den men då blir nog livslängden betydligt kortare. För yngre barn är appen en bra träning för finmotoriken. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Robot Lab för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

2 kommentarer

 1. Gabriella Hägglund skriver:

  Jag är ganska nybliven ägare till en iPad, och insåg fort att jag inte skulle få ha den själv, svårt att låta bli att låta barnen låna den då det finns så många bra barn-appar.
  Robot lab var en av dom första apparna jag laddade ner till min yngsta son som är fem år. Han blev riktigt förtjust i det, att spelet först har ett skapa moment, och sedan en liten bana att köra. Det verkar inte vara poppis bara på grund av nyhetens behag heller, han väljer ofta robotarna när han får låna ipaden.

 2. Susanne skriver:

  Detta är en app som håller länge, min 3-åring väljer denna ofta när hon spelar och hon kan sitta länge med den om hon får 🙂 6-åringen är också gärna med och bygger och samlar stjärnor.

  Enkelt och trivsamt, lätt för barnet att pyssla med själv om man inte vill sitta med någon stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *