Det här är en frisörapp där man får klippa, kamma, blåsa och färga håret på en jultomte och en julgran.

Det här är julvarianten av appen Toca Hair Salon. Men istället för att klippa håret på djur kan man i ”Toca Hair Salon: Christmas” snygga till jultomten eller en julgran.

ANNONS:

Precis som förut utspelar sig appen i en hårsalong och man har ett antal olika verktyg att välja mellan. Det finns exempelvis fön, sax, hårfölängning, kam och en massa olika färger. Nytt för denna app är att det även finns julpynt som man kan hänga på tomten eller julgranen. Kul idé!

En annan kul detalj är att när man fotograferar sin kreation med den kameran så blir hela bilden inramad. Skickar du digitala julkort kan det kanske vara en idé att skicka ett sådant här snyggt kort. Det går dock inte att lägga till egna texter.

I hårsalongen kan barnen få utlopp för sin kreativitet i sin egen takt. Mitt barn har haft Toca Hair Salon sedan den släpptes i början på sommaren 2011, och hen använder den fortfarande – så det är lång hållbarhet. Lika lång hållbarhet blir det nog inte för julvarianten eftersom innehållet är mer begränsat, men den borde nog räcka till januari/februari i alla fall. Och säkert blir den populär även nästa jul.

I Toca Bocas appar finns det finns inget sätt att vinna och det är ingen tidspress. Apparna saknar både reklam och in-app purchase.

Appen är enkel att använda. Allt är intuitivt – precis som det bör vara med appar för barn. Det enda problemet som mitt barn upplever är att man inte kan flytta på julpynt som man redan placerat ut. Det enda sättet verkar vara att blåsa bort det med hårfön, men då tas allt pynt bort.

På första sidan finns reklam för andra appar från samma utvecklare. Tyvärr finns det inte något barnlås innan man får upp mer reklam, men det finns barnlås innan man går vidare till App Store. Dessutom går det att stänga av reklamen helt och hållet i enhetens inställningar. Där går det också att stänga av kamerafunktionen.

Jag rekommenderar Toca Hair Salon: Christmas till barn mellan 3 och 6 år.

Betyget blir 3 av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Birgitta skriver:

  Den här spelar 4-åringen och 6-åringen tillsammans. De turas om och resonerar kring vad de skall hitta på.
  Inga kommentarer från dem om att det är jul-tema på spelet. De återkommer till detta spel men spelar det inte så länge varje gång.

 2. Claes Hybbinette skriver:

  Toca i allmänhet men salongerna i synnerhet rockar för E 5 år och M 4 år. De skulle kunna (!) sitta i timmar och hänga julgranskulor i tomtens skägg.

 3. Ulrika skriver:

  Den här appen är väldigt populär på vår förskola barnen är mellan 1-4 år , blir mycket samarbete och samtal mellan barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *