Toca Hair Salon 2 är uppföljaren till den populära appen Toca Hair Salon från Toca Boca. Uppföljaren fungerar i princip på samma sätt, men har några nya funktioner.

I appen finns det fyra olika karaktärer, som man ska fixa till håret på. Det är två män och två kvinnor, till skillnad från ettan där det även finns djur med att välja på. Det går att klippa, kamma, raka, locka, platta ut, schamponera, färga, förlänga, föna och flera andra funktioner. Nyheterna gentemot ettan är framförallt att det går att locka och platta ut håret, men också en rakhyvel samt nya accessoarer (som hattar och glasögon). Man kan dessutom ta bilder på karaktärerna mot olika bakgrunder.

ANNONS:

Lockig frisyr

Toca Hair Salon 2 upplever jag som mer lättstyrd än ettan, det är exempelvis lite lättare att färga och klippa håret på det ställe man tänkt. Den nya lockningsfunktionen är rolig och fungerar bra. På de sätten är det en klar förbättring mot föregångaren. Jag tror dock att de minsta barnen kan sakna att få frisera djur, då tänker jag framförallt på två-treåringar. Däremot har nog denna nya app lite större lockelse hos äldre barn, eftersom den inte framstår som lika barnslig i sitt formspråk.

Barn som gillar Toca Hair Salon kommer säkert även att uppskatta Toca Hair Salon 2. Jag kan dock känna att det är lite på gränsen till för lite nyheter för att motivera att det är en helt ny app istället för en uppdatering till den gamla. Samtidigt ska sägas att den är väldigt bra och kreativ. Mina barn, som haft Toca Hair Salon i mer än ett år och inte längre spelar den så mycket, tyckte inte riktigt att det var tillräckligt mycket nyheter i tvåan för att fastna på nytt.

Kreativ frisyr

Något jag gärna skulle se i en uppdatering är möjlighet att ta bilder med egen bakgrund, som i Toca Tailor. För de minsta tycker jag dessutom att det vore roligt om det lades till ett par djurkaraktärer. Ännu roligare hade det förstås varit om man kunde flytta karaktärer mellan Toca Tailor och Toca Hair Salon 2, så att man kunde ändra både kläder och frisyr på samma figur.

Toca Hair Salon 2 innehåller inga köp inuti appen. Det finns reklam för utvecklarens andra appar (”Toca News”), och på en speciell föräldrasida (”For Parents”) finns länkar till Facebook och hemsida. Båda dessa skyddas dock av ett bra barnlås, och går dessutom att helt stänga av i Inställningar-appen på sin enhet. Mycket barnvänligt och bra! Man kan där även stänga av funktionen att bilder sparas i bildrullen. Appen är universell och fungerar därför på iPhone, iPod touch och iPad, inför recensionen har vi endast testat på iPad. Den finns även till Kindle Fire, men denna surfplatta är inte vanlig i Sverige och vad jag vet fungerar inte Amazon App Store här. Toca Hair Salon 2 är enkel och intuitiv att använda även för små barn, och innehåller inte tal eller text. Jag rekommenderar appen för åldrarna 3-7 år, även om både äldre och yngre också kan ha glädje av den. För den som vill prova några av funktionerna före köp finns gratisappen Toca Hair Salon: Christmas Gift.

Jag har funderat en del kring betyget. Eftersom den är så pass lik Toca Hair Salon så känns den inte så nyskapande, och jag tror att en del som redan har ettan kan känna att nyheterna borde ha kommit i en uppdatering istället. Men samtidigt är Toca Hair Salon 2 en väldigt bra och kreativ app, minst lika bra som föregångaren (som också är riktigt bra). Betyget blir därför 5 av 5.

Uppdaterat den 28 februari
Toca Boca har lagt till två nya karaktärer. Det totala antalet karaktärer är nu sex (här är en bild). Det finns även nya accessoarer, såsom en keps och ett diadem.

Uppdaterat den 28 mars 2017
Nu finns Toca Hair Salon 3 som vi upplever som bättre än Toca Hair Salon 2. Därför sänker vi betyget på denna app till 4 av 5.

Här finns en trailer för appen

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 1 aug 2019
 •   10 kr 31 jul 2019
 •   40 kr 31 jul 2019
 •   10 kr 25 jul 2019
Google Play Store
 •   40 kr 6 aug 2020
 •   11 kr 30 jul 2020
Amazon Appstore
 •   36 kr 4 aug 2020
 •   9 kr 25 jul 2020
 •   36 kr 23 jul 2019
 •   9 kr 15 jul 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Hair Salon 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

 1. Anette skriver:

  Vår dotter har också använt den första versionen men vi laddade ändå ner den här. Och hon gillar den precis lika mycket. Och hållbarheten är lång, hon har inte tröttnat än;-) Min dotter är fem och gillar verkligen att göra helt galna saker med sina stylingoffer. Det gillar vi, att man kan ”go crazy” med något så vanligt som hår:-) Värd fem av fem. Min sjuåriga son gillar också appen så den funkar för både killar och tjejer.

 2. Anna skriver:

  Jag såg någon som hade en bild på sig själv, som de staylat. Någon som vet hur man lägger in sig själv som stylingobjekt? Går det i 2:an?

 3. Mamma Elin skriver:

  Anna – det går inte i 2:an, utan då behöver du en nyare app som heter Toca Hair Salon Me: https://www.pappasappar.se/toca-hair-salon-me/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *