Med 123 Domino tränas färger och logik på ett roligt vis.

123 Domino är ett dominospel där barnet skall placera ut triangelformade brickor i ett givet mönster. En triangel är antingen rättvänd eller upp-och-nervänd. Sidorna är färglagda och det gäller att passa ihop brickorna med varandra så att likadana färger möter varandra. Appen har 28 nivåer som ökar i svårighetsgrad, vilket innebär att antalet brickor blir fler.

ANNONS:

123 Domino

Appen tränar finmotorik genom att barnet drar och släpper brickorna. De faller dock på plats av sig själva när de hålls på rätt ställe, så även de yngsta klarar att fylla mönstret. Samtidigt övar barnet på färger, eftersom brickornas färgade kanter skall passa ihop. Vissa brickor har samma färg på alla tre kanterna, andra har olika. För min 3,5-åring var den största utmaningen att lära sig skilja på de rättvända och de upp-och-nervända trianglarna.

Jag skulle gärna ha sett att de högsta nivåerna innehållit lite mer utmaningar. Fler uppgifter där två sidor av brickan skall passas in hade till exempel varit en möjlighet att höja svårighetsgraden ett snäpp. Det hade också förlängt hållbarheten på appen. 3,5-åringen spelade med stor förtjusning igenom de första 20 nivåerna, men tröttnade sedan. Hon tycker fortfarande att det är roligt att lägga ett mönster då och då, men det känns att utmaningsbiten saknas.

123 Domino

123 Domino är en väldigt barnvänlig och lättnavigerad app. Det enda jag har att anmärka på visuellt är att det i de högre nivåerna (som innehåller många brickor) kan bli lite rörigt i början när de lösa brickorna ”släpps ut” över skärmen och till och med döljer vissa delar av mönstret. I appens inställningar kan man endast justera musiken (tre olika versioner eller ingen musik alls) samt återställa alla nivåer för att börja om från början. Inställningarna har inte något barnlås. Barnlås finns det däremot på reklamen för utvecklarens egna appar. I övrigt är appen fri från reklam och in-app purchase. 123 Domino har inte något tal.

Jag rekommenderar appen för barn mellan 3 och 4 år. Betyget blir 3 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 1 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa 123 Domino för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *