Multiplications are my Friends är en app som lär ut multiplikationstabellen genom flera spel

Från franska AR Entertainment (som bland annat skapat Magic Coloring och 3-in-1 Halloween educational games) kommer en ny app som syftar till att göra inlärning av multiplikationstabellen till någonting roligt. I den här appen kan man titta på ettan till tians tabell och det finns även en visuell tabell som kan underlätta när man lär sig grunderna. Men styrkan ligger i de sex olika spel där man kan få praktisk övning och ha roligt på samma gång.

ANNONS:

De olika spelen som följer med är

  • Memory – matcha resultatet (exempelvis 9) med multiplikationen (exempelvis 3×3)
  • Se multiplikation (exempelvis 3×3) och välj rätt resultat under tidspress
  • Spela tre i rad mot enheten. För att kunna göra sitt drag måste man räkna ut rätt resultat av en multiplikation
  • Se multiplikation (exempelvis 3×3) och välj rätt resultat utan tidspress
  • Se en multiplikation och välj rätt resultat. För varje rätt framträder en bit av en bild.
  • Se en multiplikation och räkna ut rätt resultat (inga svarsalternativ). För varje rätt går en robot framåt. Svarar man fel går den bakåt.

Som synes är inte spelen så fantasifulla, men det är ändå bra mycket roligare än att bara öva. Varje spel har dessutom tre svårighetsnivåer, så det går lätt att anpassa beroende på hur duktig man är. I slutet på varje spel får man applåder. Inte det roligaste belöningsmomentet kanske, men betydligt bättre än inget.

Sammantaget är det här en bra app för att öva på multiplikation. Tyvärr är den inte så rolig att barn kommer att leka med den av fri vilja, utan det är snarare en app som är ett bra alternativ till att lära sig och öva på mer traditionella sätt.

Appen har inte något tal. Den är fri från reklam och köp i appen. Det finns externa länkar men dessa är skyddade av ett barnlås. Ironiskt nog består barnlåset av liknande matematiska uppgifter som appen försöker lära ut. Eftersom appen vänder sig till äldre barn hade jag sett att låset var snäppet svårare att knäcka. Men det skyddar iallafall mot feltryck.

Jag rekommenderar appen till barn från 7 år och uppåt. Betyget blir 3 av 5.

Här är en YouTube-film som visar lite från appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Multiplications are my Friends för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *