The Right Path är en klurig app där det gäller att tänka logiskt och placera ut pusselbitar i olika färger i ett rutmönster för att på så sätt skapa sammanhängande vägar. Appen påminner lite om Magic Garden och Mini Train for Kids, som även dessa är skapade av företaget A&R Entertainment.

Det här är en app som består av 192 pusselliknande spel som i sin tur är uppdelade på tre teman (Djur, Egypten och Medeltiden) och två svårighetsnivåer. Det hela går ut på att placera ut pusselbitar föreställande vägbitar i ett rutmönster. På sidan om rutmönstret finns det figurer, olika beroende på vilket tema som är valt, som med färger visar var vägarna skall starta och sluta. Utmaningen är att placera ut alla pusselbitar (mellan fyra och sexton beroende på svårighetsnivå och hur långt man kommit) så att alla vägar är ihopkopplade med start och slut. Det låter kanske svårt, men faktum är att appen är väldigt intuitiv och man lär sig snabbt hur det fungerar. The Right Path innehåller varken text eller tal.

ANNONS:

The Right Path

Det finns ingen tidtagning eller tidspress och man får dessutom prova sig fram hur många gånger som helst. Appen övar logiskt tänkande, visuell planering och förmågan att prova sig fram, omvärdera och testa nya lösningar om den första inte fungerar.

Appen blir gradvis svårare, även på den enkla nivån. Det blir dels fler pusselbitar att lägga ut (men aldrig mer än sexton) och dels kommer det nya pusselbitar med korsningar och kurvor. Det blir dock aldrig så svårt att ett barn inte klarar av att lösa uppgiften.

The Right Path

Tyvärr stödjer inte spelet multitouch, men det fungerar ändå bra för flera barn att fundera på och lösa uppgifterna tillsammans. Varje avklarat spel belönas med applåder.

Min femåring har testat The Right Path och gillar den. Femåringen förstod direkt hur man skulle göra utan att jag behövde instruera, och har dessutom återkommit till appen vid flera tillfällen – ett gott betyg. De allra flesta banor klarades utan hjälp. Även min treåring gillar appen, men då löser vi uppgifterna tillsammans. Jag har också spelat igenom appen själv och upplever att det här är en typisk app som man inte spelar så långa stunder åt gången, men gärna tar fram igen och igen. Med det stora innehållet kan hållbarheten även bli lång även för barn som vill spela igenom alla banor direkt.

Bakgrundsmusiken är lite repetetiv men den går att stänga av om man vill det. På förstasidan finns en knapp som leder till en sida med länkar till App Store. Denna sida har dock ett barnlås där man måste svara rätt på ett enkelt multiplikationstal. Appen har i övrigt inte någon reklam eller in-app purchase. På förbättringssidan skulle jag gärna se att grafiken var lite mer varierad och roligare belöningar.

The Right Path är en rolig och klurig app som dessutom är lättanvänd och barnvänlig. För barn som gillar pussel har förmodligen lång hållbarhet. Appen passar bra både för hemmabruk och för förskola/skola. Jag rekommenderar den till barn från 4 år och uppåt. Betyget blir 4 av 5.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   10 kr 10 okt 2018
Google Play Store
  •   26 kr 14 aug 2018
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa The Right Path för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *