Turtle Logic 2 är ett spel där man ska bygga vägar med hjälp av pilar med syftet att hjälpa sköldpaddor hem till sina bon.

Turtle Logic 2 är uppföljaren till Turtle Logic och spelet är uppbyggt på samma sätt men med nya utmaningar och fler variationer.

ANNONS:

I Turtle Logic 2 tränar man det logiska tänkandet genom att hjälpa sköldpaddorna att komma hem till sina bon. Utmaningen består i att sätta rätt pilar i de rutor som finns mellan sköldpaddorna och deras bon. Pilarna som man kan välja mellan finns i en rad ute på högerkanten. Pilarna pekar åt olika riktningar och det finns även svängda och korsade pilar. Man drar pilen till den ruta som man vill sätta den i och fortsätter tills vägen är klar. Om banan är rätt så går sköldpaddan hem till sitt bo men om sköldpaddan kommer till en pil som är fel så snurrar den och vips är den tillbaka där den kom ifrån.

Turtle Logic 2

Turtle Logic 2

Det finns fyra nivåer att välja mellan i huvudmenyn; Easy turtles, Hard turtles, Easy bombs och Hard bombs. Det finns totalt över 100 banor som ökar i svårighet efterhand. Upplägget är ungefär detsamma i både Easy och Hard nivåerna, men i Hard ska man sätta pilarna på raka rader. Man måste därför tänka sig den färdiga banan vilket kan bli ganska svårt för de yngre barnen. Väljer man en bomb kategori så ligger det bomber i vägen som man måste ta sig runt eller hoppa över för att komma till sitt bo. På meny sidan kan man välja att avmarkera eller aktivera en myra. Myran gör lite bus i spelet men kan också kännas lite stressande enligt min 6 åring.

Turtle Logic 2

Turtle Logic 2

Mina barn har spelat Turtle Logic 2 väldigt mycket. Min 6 åring har klarat alla banorna i Easy turtle och Easy bombs. 6-åringen har försökt att spela i Hard mode men har inte kommit så långt utan här behövs min hjälp. Min 7 åring och 9 åring har kommit längre i Både Hard turtle och Hard Bombs. Det är mer utmaning i Hard och det tar längre tid men barnen blir väldigt glada när de tar sig förbi en bana!

Jag rekommenderar appen till barn mellan 5-9 år. Det kan säkert vara så att många fyraåringar tycker om denna appen och kan spela en del banor själv, men man får då kanske vara beredd på att lite hjälp behövs eller att man väljer att spela tillsammans.

Man kan stänga av bakgrundsmusiken om man vill det. Appen har varken text eller tal (förutom lite information till föräldrar) och på den första banan visas tydligt hur man skall göra för att spela. Turtle Logic 2 har länkar till andra appar från samma utvecklare. Dessa är skyddade av ett enkelt matematiskt barnlås. Appen är fri från ytterligare köp och tredjepartsreklam.

Mina barn säger själva att Turtle Logic 2 är rolig och utmanande. Har du barn som tycker om att lösa olika pussel, labyrinter och gillar utmaningar så tror jag att de även kommer att gilla denna app. Barn till de andra recensenterna har blandade åsikter. En del av barnen gillar den och en del gillar den lite mindre.

Jag ger den betyg fyra av fem.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 2 okt 2019
  •   10 kr 7 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Turtle Logic 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *