I Magic Maze Adventure Game for Kids får man lösa labyrinter i olika svårighetsnivåer. Det finns både klassiska labyrinter och labyrinter i 3D. Dessutom finns möjlighet att skriva ut labyrinter på papper.

Magic Maze Adventure Game for Kids (nedan kallad endast ”Magic Maze”) är en ny app från A&R Entertainment, som även ligger bakom Turtle Logic, Pizza Factory, Magic Garden, Grid Drawing, Mini Train, Learning to draw is fun och många andra appar som vi rekommenderat.

ANNONS:

I Magic Maze kan man välja mellan att spela banor som blir stegvis svårare i ”Adventure mode” eller att själv välja svårighetsnivå och typ av labyrint i ”Quick Game”. Det går dessutom att skriva ut labyrinter i valfri svårighetsnivå till skrivare. Oavsett vad man väljer får man alltid helt nya labyrinter att klura på.

Magic Maze

Magic Maze

Labyrinterna är inte riktigt som vanliga labyrinter. I labyrinterna i Magic Maze finns det frågetecken att plocka upp. Bakom dessa frågetecken ligger det ibland diamanter och ibland monster. Diamanterna samlar man och monstren dödar man genom att trycka på dem med fingret (men man kan själv inte dö). Det är först när man tagit alla frågetecken som labyrintens utgång visas och då gäller det, precis som i vanliga labyrinter, att ta sig dit.

Magic Maze

Adventure Mode består av 32 banor. I början är labyrinterna lätta och man drar med sitt finger så att en figur tar sig genom labyrinten. Så småningom blir det svårare och labyrinterna blir i 3D, men man till en början även se en vanlig labyrint i miniatyrformat vid sidan om. I de svåraste labyrinterna döljs den lilla labyrinten, men går ändå att få fram tillfälligt med hjälp av en knapp. Quick Game fungerar nästan som Adventure Mode, med skillnaden att man själv får välja svårighetsnivå och typ av labyrint.

Magic Maze

Varje gång man har klarat en labyrint får man guldmynt – och möjlighet att dra i ett lyckohjul för att få dessa guldmynt att växa ännu mer. Dessa guldmynt gör att barn får en extra morot att fortsätta att lösa labyrinterna. När man samlat ihop många mynt kan man använda dem för att köpa troféer såsom ringar, trollstavar och hjälmar. Observera att man inte kan använda riktiga pengar i detta spel.

Magic Maze

På delen där man kan göra utskrifter av labyrinter kan man endast justera svårighetsnivå. Av naturliga skäl finns det inte 3D-labyrinter. Man får även förhandsgranska labyrinten innan man gör själva utskriften. Vi har inte provat denna del så mycket, men labyrinter på papper kan vara väldigt behändigt i olika sammanhang.

Magic Maze

Flera barn i redaktionen har testat Magic Maze. Alla gillar den men den har varit mer populär hos vissa av barnen. En 7-åring gillade den så mycket att hen spelade igenom hela spelet snabbt – men blev lite besviken över att det inte händer något när man tagit sig igenom hela äventyrsdelen. Ingen av barnen har reagerat nämnvärt på att man skall slå ihjäl monster. Det är relativt snällt gjort, men kanske någonting som känsliga barn kan reagera på. Andra synpunkter har varit att 3D-delen varit svår att förstå sig på. Det tar nog ett tag för de flesta barn att få in rätt tänk för att kunna navigera i dessa labyrinter. De är dessutom ganska sparsmakade i sin design. Roligt att man kan dra i lyckohjul för att öka sin vinst var också en kommentar.

Det går att stänga av ljudet helt via förstasidan i Magic Maze. Det går dock inte att stänga av bakgrundsljudet och behålla effektljudet. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns externa länkar men dessa ligger bakom ett barnlås.

Magic Maze är en trevlig app som vinner på sitt unika koncept med oändligt antal labyrinter i olika svårighetsnivåer samt att mynten sporrar till vidare användning. Jag tycker själv att labyrinterna kunde varit lite roligare utformade (vi har recenserat många andra labyrintspel som är mer attraktiva) och att monstren känns överflödiga. Men appen uppfyller det den lovar och de flesta barn som testat gillar labyrinterna. Som förbättringsförslag skulle jag önska att den del där man skriver ut labyrinter låg på föräldrasidan.

Mit betyg blir en stark trea av fem. Rekommenderad ålder: 6-8 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 7 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Magic Maze för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

3 kommentarer

  1. Anna skriver:

    Magic Maze har utmanat både äldre och yngre barn när vi spelat. Fyraåringen gillade labyrinterna i både 2- och 3D. Det populäraste momentet var när att få dubbla guldpengarna efter färdig labyrint. Jag har även skrivit ut labyrinter i A3. Det blir ett bra format som många kan samsas runt. Tyvärr blir de i te lika fina när de skrivs ut i svart/vitt. Jag tror att vi kommer använda appen för att skriva ut labyrinter.

  2. Pappan skriver:

    Både 9-åringen och 6-åringen spelade med glädje ett par timmar. Efter ett tag tyckte 6-åringen att den högsta nivån var för enkel. Belöningen borde öka mer vid svårare labyrint. 9-åring vill inte spel mer, 6-åringen kunde kanske tänka sig igen

  3. Anna Eriksson skriver:

    Har låtit flera sjuåringar, en nioåring och en elvaåring spela. De äldre barnen tröttnade ganska fort. Sjuåringarna tyckte det var roligt och spelade ganska länge. Det är inget spel som de väljer själva att spela men gör det glatt när jag ber dem att göra det. Jag själv tycker däremot att det är toppen att kunna skriva ut labyrinterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *