Turtle Logic är en pusselapp där man ska bygga vägar med hjälp av pilar med syftet att hjälpa sköldpaddor hem till sina bon.

I Turtle Logic tränar man det logiska tänkandet genom att hjälpa sköldpaddorna att komma hem till sina bon. Utmaningen består i att sätta rätt pilar i de rutor som finns mellan sköldpaddorna och deras bon. Pilarna som man kan välja mellan finns i en rad ute på högerkanten. Pilarna pekar åt olika riktningar och det finns även svängda och korsade pilar. Man drar pilen till den ruta som man vill sätta den i och fortsätter tills vägen är klar. Om banan är rätt så går sköldpaddan hem till sitt bo men om sköldpaddan kommer till en pil som är fel så snurrar den och vips är den tillbaka där den kom ifrån.

ANNONS:

Turtle Logic

Turtle Logic

Det finns två nivåer att välja mellan i huvudmenyn; Easy mode och Hard mode. Det finns totalt över 100 banor som ökar i svårighet efterhand. Upplägget är ungefär detsamma i de två nivåerna, men i Hard mode ska man sätta pilarna på raka rader. Man måste därför tänka sig den färdiga banan vilket kan bli ganska svårt för de yngre barnen.

Turtle Logic

Mina barn har spelat Turtle Logic väldigt mycket. Mina två yngsta som är 5 och 6 år har tillsammans klarat alla 54 banorna i Easy mode. De har försökt att spela i Hard mode men har inte kommit så långt utan här behöver de min hjälp. Min äldsta på 8 år har också spelat en del och väljer själv att spela både i Easy mode och i Hard mode. Men på de svårare banorna behövs hjälp av en vuxen.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 5-8 år. Det kan säkert vara så att många fyraåringar tycker om denna appen och kan spela en del banor själv, men man får då kanske vara beredd på att lite hjälp behövs eller att man väljer att spela tillsammans.

Man kan stänga av bakgrundsmusiken om man vill det. Appen har varken text eller tal (förutom lite information till föräldrar) och på den första banan visas tydligt hur man skall göra för att spela. Appen har länkar till andra appar från samma utvecklare. Dessa är skyddade av ett enkelt matematiskt barnlås. Appen är fri från in-app purchase.

Mina barn säger själva att Turtle Logic är jätterolig och utmanande. Har du barn som tycker om att lösa olika pussel, labyrinter och gillar utmaningar så tror jag att de även kommer att gilla denna app. Barn till de andra recensenterna har blandade åsikter. En del av barnen gillar den och en del gillar den lite mindre.

Jag ger den betyg fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   10 kr 7 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Turtle Logic för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *