Ett monster klampar omkring och förstör allt som kommer i dess väg, Artie kommer efter med sin magiska penna och hjälper sina vänner bygga upp världen igen. Genom att hjälpa Artie får man lära sig geometriska former och utveckla sin finmotorik.

I Arties Magiska Penna från Minilab får man hjälpa Artie rädda världen. Ett monster är löst, och det trampar ner natur och byggnader. Som spelare hjälper man Artie att rita och därmed bygga upp det som är förstört. Appen har ett plattformstänk där man följer en bana och löser uppgifter på vägen. Det kan vara en ledsen figur eller ett djur som behöver hjälp. Uppgiften är att följa prickade linjer som blir till geometriska figurer, till exempel cirklar, trianglar och kvadrater. När de är klara fylls figurerna med färg och blir en helhet som ett hus, ett träd eller en bil. Det går även till viss del att välja färger och dekorationer på helhetsbilden.

ANNONS:

Arties Magiska Penna

Appen innehåller 27 olika teckningsuppgifter uppdelat på 14 platser och när man väl löst dem en gång är de öppna för att lösas hur många gånger som helst genom att gå in på en karta över appen.

Arties Magiska Penna

Arties Magiska Penna

Figurerna är fint animerade och lagom söta. Handlingen är bra anpassad och kan vara lite spännande för små barn. Det man ritar blir också fint och passar väl in i animeringen. Färgvalen är tilltalande och fungerar med appens animeringar i övrigt. Min treåring hade ibland svårt att pricka så att linjerna följde med hela vägen (vilket krävs för att linjen ska bli ifylld och sparas). Detsamma gällde andra barn i redaktionen. Har man en skärmpenna kan det bli lättare. Jag rekommenderar även att använda en stor skärm, platta istället för telefon, framför allt till yngre barn för att få så stor referenspunkt som möjligt. Treåringen tyckte det var roligt trots lite svårigheter, en vuxen fick då och då hjälpa till med de svängda linjerna som skulle bli cirklar. Även lite äldre barn i redaktionen har testat och tycker om appen.

Arties Magiska Penna

Arties Magiska Penna

Arties Magiska Penna innehåller varken text eller tal. Kommunikationen till användaren sker genom pratbubblor med teckningar i. Appen innehåller musik och ljud. Båda går att stänga av separat från inställningar på introduktionssidan. Appen är fri från tredjapartsreklam men innehåller reklam för tillverkarens appar. Det finns barnlås på alla externa länkar samt föräldrainformationen men det går tyvärr inte att stänga reklamen helt.

Jag tror att appen passar barn mellan 3-5 år och ger betyget 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Arties Magiska Penna för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *