I Shape Gurus får man matcha ihop föremål utifrån färg och form. Som uppmuntran finns små animationer som binder ihop de olika uppgifterna. Man får auditiv återkoppling på vilken färg och form alla föremål har. Svenskt tal.

Shape Gurus är en fin app för yngre barn som övar färg och form. Det gäller att matcha ihop föremål utifrån färg, storlek och/eller form. Den ena uppgiften leder till nästa via små animationer i lugnt tempo och det blir stegvis lite svårare. Ur det cirkelformade ägget kläcks en liten fågel som behöver ett bo och efter ett tjugotal andra uppgifter får man avsluta med att bygga en raket som flyger till månen.

ANNONS:

Shape Gurus

Shape Gurus

Det finns varken skriftliga eller muntliga instruktioner men min 2 1/2 åring förstod direkt vad som skulle göras på de flesta utav uppgifterna. Det krävdes bara lite extra funderande över vad som egentligen efterfrågades när det inte fanns streckade linjer som visade var föremålen skulle placeras. Den logiska förklaringen blev dock efter lite testande att ”han vill till sin pappa” när det handlade om form men inte samma storlek.

Shape Gurus

Varje gång man placerar ett föremål på rätt plats berättar en tydlig svensk röst vad det är för färg och form på föremålet. Det räcker med att man kan se vad som passar in var och man behöver inte kunna de olika begreppen. Själva begreppen kan barnet däremot lära sig allt eftersom tack vare de många upprepningarna.

Min tvååring har redan bra koll på färgerna men verkade uppskatta att få höra färgnamnen som en bekräftelse på de egna kunskaperna. Efter ett par spelomgångar är nu även cirkel och triangel en del av tvååringens vokabulär.

Shape Gurus är fri från tredjepartsreklam och ytterligare köp inuti appen. Länkar till egna appar och föräldrasidan med hemsideslänkar är barnsäkrade. Inställningarna där man kan välja mellan olika talade språk, stänga av ljud och musik, samt nollställa hela spelet är däremot inte barnsäkrade.

Jag saknar egentligen inget i appen, men eftersom den inte är mer omfattande blir betyget en trea. Shape Gurus passar troligtvis bäst för barn mellan två och tre år.

Här är en film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: arabiska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Shape Gurus för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *