I Barnvisor vol. 2 får man lära sig kända barnvisor med hjälp av illustrerade videoklipp. Dessa innehåller sång, musik och text. Appen är mycket enkel att använda.

Barnvisor vol. 2 är skapad av den svenska utvecklaren Tippytapp och består av åtta välkända barnvisor; Krokodilen i bilen, Hjulen på bussen, Huvud axlar knän och tår, Liten båt blir ofta våt, I ett hus vid skogens slut, Var bor du lilla råtta, En nyckelpiga samt En elefant balanserade. Via huvudmenyn når man barnvisorna som är representerade av olika ikoner. Barnvisor vol. 2 är uppföljaren till Barnvisor vol. 1 och de påminner mycket om varandra, bortsett från att visorna är olika.

ANNONS:

Barnvisor

Visorna startas i en filmspelare och innehåller illustrerade videoklipp med sång, musik och texter till sångerna. Både sånger och texter är på svenska. Videoklippen är inbakade i appen och det behövs därför inte någon internetuppkoppling för att titta på dem. Några visor innehåller animationer och några innehåller enbart bilder. Bilderna/animationerna beskriver sångens text och handling. De är färgglada och enkla i sin utformning.

Barnvisor

Barnvisor

Barnvisor vol. 2 är mycket barnvänlig. Det finns inga knappar som man kan råka trycka på och hamna ”fel”. Appen är som gjord för de yngsta barnen och detta syns tydligt när vi låtit våra redaktionsbarn prova. Alla barn som provat ger tummen upp! Visorna är dessutom lagom långa så att man inte hinner tröttna. Det är enkelt att sjunga med, då tempot inte är så fort. Ett redaktionsbarn gillade att sitta på golvet och gunga med i sångerna och ett annat lyssnade på låtarna om och om igen. Som förälder tycker jag att appen innehåller fina musikaliska tolkningar och det är roligt att många av våra gamla barnvisor används.

Barnvisor

På förbättringsfronten skulle det exempelvis kunna nämnas möjligheten till interaktivitet. Samtidigt hade detta, beroende på utformning, kanske inte passat de allra yngsta barnen. Appen har inte några inställningsmöjligheter och är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Mitt betyg är 3 av 5 och jag rekommenderar Barnvisor vol 1 till barn mellan 1 och 3 år.

Här är en trailer:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *