Bugs & Buttons har härlig musik, snygg grafik och massor med pedagogiska och roliga spel

När man startar Bugs & Buttons möts man av en massa vibrerande getingar som bildar ordet ”BUGS”. Under ligger en massa knappar som bildar ordet ”BUTTONS”. Trycker man någonstans på skärmen flyger getingarna genast dit. Getingarna känns trovärdiga både till utseende och beteende. Det här är riktigt snyggt gjort och samma kvalité på grafik och upplevelse genomssyrar hela appen.

ANNONS:

Huvudmeny är tyvärr inte helt intuitiv. Man väljer mellan ”Start” och ”Utforska” och det är inte helt uppenbart vad som är skillnaden mellan dessa. ”Start” innebär dock att spelet själv väljer vad man skall göra för aktivitet medans ”Utforska” innebär att man väljer själv.

bugs-buttons-meny

bugs-buttons-val

I den här appen finns inte bara getingar, utan även myror, nyckelpigor, kackerlackor, fjärilar och andra småkryp. Alla är, precis som getingarna, väldigt trovärdiga. Är man känslig kan man stänga av både kackelackor och spindar i appens inställningar.

Appen innehåller massor med pedagogiska, snygga och roliga spel. Dessa spel tränar framförallt finmotrik, siffror, bokstäver och färger. Alla spel har sin egen fina musik, mer än 45 minuter totalt enligt utvecklaren.

bugs-buttons-sortera

bugs-buttons-monster

bugs-buttons-alfabetet

Spelen innehåller flera nivåer. Ju mer man klarar desto svårare blir det. Klarar man inte en nivå blir det lättare igen. På så sätt är det lätt att hamna på rätt nivå. Är man duktig på att spela kan spelen bli väldigit utmanande – även för äldre barn och t.o.m vuxna. De flesta spel i Bugs & Buttons är så bra gjorda att de skulle kunnat varit separata appar.

Appen stödjer multi-touch så om man vill kan man vara flera som hjälps åt att spela.

Här är en lista över de spel som ingår.

 • Skjut prick med getingar på en pricktavla
 • Flyg en fjäril genom en dal (luta för att styra)
 • Spela tre på rad med en trollslända
 • Sortera och paketera knappar
 • Tävla med kackerlackor – vem är snabbast?
 • Sortera bort småkryp som hamnat bland knappar
 • Fånga småkryp som ilar omkring på skärmen
 • Plocka äpplen och undvik getingar
 • Fånga knappar som ramlar av en lastbil
 • Hjälp småkryp att navigera i labyrinter
 • Lär dig räkna med hjälp av småkryp
 • Fånga vackra eldflugor i en glasburk
 • m.m.

Som synes finns det väldigt mycket att välja mellan. Alla spel är som sagt välgjorda, men jag kan tänka mig att inte alla barn gillar alla spel lika mycket. I appen kan man även samla guldstjärnor och frimärken. Guldstjärnorna får man i princip så fort man lyckas med någonting och frimärkena delas ut när man klarat en hel nivå. Jubelljud finns också som belöning när man klarar olika saker i spelen. I Inställningar-appen kan man stänga av så att visualiseringen av poäng/frimärken inte får så mycket fokus. Det går också att hantera profiler och många andra saker.

Svenskt tal finns i spelen där man får lära sig räkna och spelet där man lär sig färger. Bokstävsspelen saknar än så länge tal. I appens inställningar kan man växla till andra språk.

Spelen är väldigt intuitiva. Trots detta har utvecklaren lagt till en visuell instruktion innan varje spel, så att man kan se hur spelet är tänkt att fungera.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för utvecklarens egna appar, men detta ligger bakom ett barnlås och går dessutom att inaktivera helt via appens inställningar.

Har du ett barn som är 3 till 6 år kan jag verkligen rekommendera Bugs & Buttons. Betyg av fem av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 12 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska. Och text på följande 12 språk: danska, engelska, franska, italienska, japanska, kinesiska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   30 kr 6 maj 2021
 •   35 kr 5 okt 2019
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Bugs & Buttons för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

15 kommentarer

 1. Matarena skriver:

  Vi är en familj som reser mycket. Så vi vill att deras hjärna ska jobba lite på ett smart vis. Min son är 3 år och älskar den! Tack! Det är också ett bra tillfälle för honom att lära sig siffror! Jag älskar det faktum att, klarar man inte en nivå blir det dessutom lättare, tills man verkligen kan den!

 2. Elias pappa skriver:

  Tack för en bra recenssion och en fin hemsida.

 3. Birgitta Blixt skriver:

  Båda mina barn gillar appen. Femåringen håller precis på och lär sig att räkna och treåringen hänger på. I många av spelen handlar det om att räkna på ett enkelt och lekfullt sätt. Även spelet med sortering återkommer de ofta till. Dessutom tycker jag att appen är snygg och välgjord.

 4. Jenny Sander skriver:

  En app som båda mina barn tycker om! (pojke på 7 år samt flicka snart 5) De samlar frimärken tillsammans och till och med jag får försöka emellanåt:)) Annars är det ljuvligt att bara sitta med och titta och lyssna, snygg app med härlig musik:)) De lär sig allt ifrån matte till bokstäver samt finns ändå lite tävlingsmoment i appen, de blir inte trötta på att spela den!

 5. Jenny skriver:

  En av favoriterna hos vår fyraårig här hemma. Vi har haft appen i snart ett år nu och den spelas fortfarande minst en gång i veckan. Tror att den är lagom utmanande och att det är därför den fortfarande är så poppis.

 6. Jane Lambourne skriver:

  Appen är en favorit för både 3-åringen och 6-åringen. Jag tycker om att det är väldigt tydligt vad man ska göra och hur roliga uppgifter blandas med pedagogiska. Den är utmanande men samtidigt tillräckligt lätt för 3-åringen och kul – men med mindre pedagogisk värde – för 6-åringen.

 7. Mazlin skriver:

  Min son på 6år tyckte om spelet. Det bästa var att det är väldigt tydligt med vad du ska göra och nivån stämmer bra överens med barnets egen nivå. Han sitter länge och spelar innan han väljer att byta bort det pedagogiska mot nått mer enklare för hjärnan.

 8. Ingela skriver:

  Barnens favoritapp just nu! Pojke 7, flicka 5 och flicka 4 spelar antingen ensamma eller tillsammans. Underbart att höra deras skratt och se dem samarbeta samtidigt som de omedvetet tränar den matematiska förmågan!

 9. musikmia skriver:

  En rolig app med varierade spel! Både 2,5 och 5 åringen förstår snabbt hur de olika spelen går till. Vissa av spelen övar finmotoriken på ett bra sätt. Snygg och naturtrogen grafik! 5-åringen tycker att vissa av spelen är lite för lätta, men med en bra variation funkar appen bra!

 10. Rebecca Ryytty skriver:

  En bra app med riktigt lång livslängd. Köpte spelet när sonen var 2,5 då var det mest de spel som tränar finmotoriken som vi spelade. Sen har appen växt med honom. Nu vid 4 klarar han nästa alla spelen själv och har börjat intressera sig för att samla på frimärkena. Han vill alltid visa upp vilka frimärken han fått för farmor och mormor. Vi räknar med att den kommer fortsätta att vara stimulerande och rolig i några år till 🙂

 11. Pappa Daniel skriver:

  Denna app har nu tal på flera språk, bland annat svenska.

 12. Therese skriver:

  Varför fungerar ej appen när jag hämtat den? Det finns ingen svensk text & ingen text när man går in på inställningarna på appen. Det är bara förbockade rutor… Trist när man köpt den. Tacksam för svar!

 13. Pappa Daniel skriver:

  Therese: Vi väntar på besked från tillverkaren om/när det kommer en uppdatering som fixar detta fel. Du kan ångra köp om du vill ha pengarna tillbaka – instruktioner finns ovan.

 14. Therese skriver:

  Tack så mkt! Har ångrat köpet nu & få leta efter en annan bra och rolig app 🙂

 15. Pappa Daniel skriver:

  Therese: Nu har det kommit en uppdatering och den svenska texten är tillbaka igen. Vad jag kan se ser allting bra ut nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *