Lär dig räkna på ett naturligt sätt med ”Happi 123”

Happi Papi (läs intervju) har i sin nya app ”Happi 123” tagit fasta på att de flesta barn tar sina fingrar till hjälp när de börjar räkna.

ANNONS:

Appen har 5 svårighetsnivåer som man kan hoppa mellan som man vill. Det är väldigt stor spännvidd mellan enklaste nivån och svåraste. Man börjar med att lära sig antalsräkning och går sedan vidare till addition, subtraktion, talserier och till sist mönster. Varje nivå består av två delar; en där man räknar med händer och en där man pusslar med dominoliknande brickor.

Förutom ovanstånde finns även en kombinerad nivå där tidigare nivåer blandas. Här måste man svara rätt inom en viss tid för att få fortsätta. Det finns även en slags highscore-lista så att man kan tävla med sig själv, om man vill.

Varje gång man svarat rätt får man konfettiregn och jubel som belöning. När man svarat rätt sex gånger får man dessutom ett märke. Totalt finns det 50 märken. Klarar man ett pussel får man en förklädnad till Happi Papi-tigern. Totalt finns det 24 förklädnader. Märkena och förklädnaderna når man via appens huvudmeny.

Min 4-åriga dotter och jag har spelat den en hel del den senaste veckan och hon verkar uppskatta ”Happi 123”.

Jag gillar också appen men tycker att det finns en hel del saker som kan förbättras:

Appen har inte några instruktioner utan förlitar sig helt på att man som användare skall förstå vad man skall göra. Men det gör man inte alltid. Framförallt tyckte jag själv i början att det var svårt att förstå i vilken ordning man skulle göra momenten och var man skulle trycka.

När man klarat en omgång får man upp tre knappar. Dessa är väldigt förvirrande. Det naturliga är här att trycka på knappen som ser ut som en högerpil. Men den ser ut att vara inaktiv. Även hemknappen ser ut att vara inaktiv. Den enda knappen som är färglagd är en ikon som ser ut som om att man skall göra om samma bana än en gång. Rent instinktivt kände i alla fall jag att den, trots att den ser tryckbar ut, var fel val.

En sak som min dotter tyckte var frustrerande var att de saker som man skall räkna måste räknas i rätt ordning från vänster till höger för att rösten skall säga rätt siffra. Så vill inte min dotter räkna. Hon vill kunna räkna från valfritt håll.

I additions- och subtraktions-delen hade jag önskat att rösten sa högt vad det är man skall räkna ut. Jag tror att man behöver höra orden ”minus” och ”plus” för att förstärka räknesätten.

”Happi 123” är en pedagogisk och barnvänlig app som känns väldigt genomtänkt. Jag gillar den. Trots att den är lite förvirrande då och då, så lär man sig småningom hur man skall göra. Jag gillar konfettin och jublet som belöning. De märken man får är ganska små och svåra att se. Men förmodligen finns det många barn som trots det kommer att se det som en utmaning att samla alla .

Appen innehåller inte någon reklam, i-app köp och dessutom inga klickbara externa länkar. Mycket bra!

Jag rekommenderar appen till barn mellan 4 och 7 år.

Betyget blir 4 av 5.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande sex språk: danska, engelska, italienska, norska (bokmål), svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Happi 123 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

3 kommentarer

  1. Susanne skriver:

    Nu när jag läser din recension igen blir jag sugen på att peppa 4,5-åringen att spela mer för jag tror han skulle gilla det 🙂

  2. Ingela skriver:

    En bra och pedagogisk app som gillas av mina barn. De är 3, 4 och 6 år gamla. 3 och 4 åringen har lärt sig massor genom att använda appen! De gillar den och återkommer ofta till den. En app som barn gärna återkommer till tycker jag är en bra app, extra bra då den dessutom är pedagogisk och handlar om matte.

  3. Monica skriver:

    Min son testade appen för första gången idag. Och liksom du beskriver ovan är det irriterande att rösten bara går med på att räkna från ett håll. En stor brist i appen eftersom det är viktigt att barn lär sig förstå att man kan börja räkna vilken som i en mängd. Sedan är jag inte jättepositiv till att appen illustrerar fingerräkning. Att lära sig räkna på fingrarna är inte det ultimata… Fingrar är ett konkret material som barnen aldrig kan plocka bort. Dvs när det väl är dags att sluta räkna på fingrarna kan detta vara svårt för barnet eftersom de alltid har fingrarna till hands.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *