Winky Think går ut på att lösa logiska pussel i olika svårighetsnivåer. Målet för varje bana är att föra olika figurer till sina respektive mål vilket även är en bra övning för finmotoriken.

Winky Think är skapad av företaget Spinlight Studio. Appen innehåller 180 korta banor fördelat på tre nivåer. Målet för varje bana är att föra olikformade och/eller färgade figurer till sina respektive utmarkerade mål så de blir gröna. Banorna är låsta från början och låses upp i takt med att man klarar fler banor.

ANNONS:

Winky Think

De första banorna är enkla. Sedan blir det långsamt allt svårare genom att det blir fler figurer, figurerna kan vara gömda och det dyker upp hinder på vägen. På vissa banor måste man använda flera fingrar för att lyckas, på vissa måste man vara väldigt försiktig och noggrann, ibland gäller det att vara snabb och pricksäker och på andra måste man klura ordentligt för att förstå hur man ska gå till väga. Samma bana kan återkomma på flera nivåer med större utmaningar för varje gång. Vartefter man spelar lär man sig också hur olika hinder fungerar. Efter var 60:e bana får man en pokal och ljudeffekter, i övrigt finns inga belöningar i appen.

Winky Think

winky-think-labyrint

Jag har provat appen med mina barn på 4, 6 och 14 år. 4-åringen tyckte appen var väldigt rolig. De första nivåerna var på lagom nivå och hen har på egen hand lyckats spela till ungefär bana 100. 6-åringen har spelat igenom hela appen själv. Här var åsikten att appen var för lätt och tråkig i början men att de sista banorna var ordentligt utmanande och roliga. För min 14-åring med utvecklingsstörning har appen fungerat väldigt bra. Även andra redaktionsbarn i ålder från förskoleålder upp till skolålder har uppskattat appen och tyckte den varit både rolig och klurig.

Winky Think

Winky Think är en rolig och klurig app som också har ett pedagogiskt värde. Barnen får träna på problemlösning och finmotorik och nivån ökas i så små steg att det passar även de yngsta spelarna. Banorna är korta och går fort vilket gör att barnen inte tröttnar. Det går även att spela om de banor man tycker särskilt mycket om. För äldre barn är det lite tråkigt att man måste börja på lägsta nivån då det tar ett tag innan banorna blir mer utmanande och risken finns att de tröttnar innan dess. Ett förbättringsförslag skulle därför vara att man kunde välja vilken nivå man vill börja på och att det skulle finnas möjlighet att ha flera användare på samma enhet så nivån man är på sparas. Ett problem vi haft är att appen inte alltid kommit ihåg vilken bana vi slutat på så att vi därför behövt spela om vissa banor när vi återkommit.

Via förstasidan kan man nå reklam från utvecklarens andra appar. Det går dock inte att ta sig till App Store utan att ta sig förbi ett barnlås först. I övrigt är appen fri från reklam och in-app purchase.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 3 och 9 år med förbehåll att de yngre kommer trivas bäst med de första banorna och de äldre inte får någon utmaning förrän på banorna från 100 och uppåt. Winky Think får en stark 3:a i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 2 okt 2019
  •   30 kr 28 maj 2019
  •   10 kr 19 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Winky Think för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *