I Comomola pirater får man uppleva ett spännande piratäventyr där man hittar guldnycklar som leder till den glimmande skatten som finns djupt nere i en grotta. Följ bara skattkartan!

Comomola Pirater från tillverkaren Comomola är ett piratspel för de yngsta. Här får man vara en av tio figurer som tillsammans med sin papegoja tar sig till skatten.

Comomola Pirater

På vägen till skatten ska man hitta nycklar som behövs till skattkistan. Som alla pirater värda namnet följer man en skattkarta som leder till en grotta där skatten markeras med ett kryss. Man tar sig först fram med båt och kan sedan delvis välja olika vägar till skatten: under vattnet i ubåt, en längre bit till sjöss eller flygandes ett luftskepp. På slutet går man till fots på en tropisk ö för att hitta fram till grottan med skatten.

ANNONS:

Comomola Pirater

Comomola Pirater

Handlingen är utformad så att man ska ta sig från punkt A till punkt B. Det går inte att göra fel, och det är lätt att styra spelet. Man håller ett finger på skärmen så tar sig figuren man valt framåt. Under spelets gång kommer nya färdval som görs med hjälp av ett tryck på kartan.

Comomola Pirater

På vägen möter man många skojiga och tokiga djur eller figurer som spelar en trudelutt eller behöver hjälp med något. Det är ingenting som är svårt och spelet är utan tidspress. Treåringen har varit helt självgående från början i appen och jag tror att det gäller yngre barn också. Om ni tidigare använt Sago Mini-apparna, till exempel Sago Minibåtar, kommer ni nog att känna igen tanken i animationerna. Comomola pirater har en del hänvisningar till kända figurer, till exempel Peter Pan, som kanske går målgruppen förbi men nog kan uppskattas av barnens föräldrar.

Jag uppskattar appens bakgrundsmusik som är glad men lugn. I och med att det finns lite olika vägar fram till skatten tar det en bra stund innan man tröttnar på handlingen. Piraterna är söta och snälla men det kan ändå kännas lite spännande för de yngre barnen att det är just pirater. Min treåring har Comomola pirater som en favoritapp som har hållit länge tidsmässigt. Själv tänkte jag att banorna ändå kanske skulle bli tjatiga men hen tycker det är oerhört roligt att få samla nycklar och fånga skatten om och om igen.

Appen innehåller varken text eller tal. Den är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Jag ger en fyra av fem i betyg och tror att appen passar bäst för åldrarna 2-4 år.

Här är en trailer:

Ladda ner Comomola Pirater

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Comomola Friendly pack - Daytime adventures and night tales for kids

Tillverkaren erbjuder Comomola Pirater och en ytterligare app till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De en andra apparna i detta paket är inte recenserade av oss.

Paket: Comomola Complete Collection - Games for kids

Tillverkaren erbjuder Comomola Pirater och två ytterligare appar till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De två andra apparna i detta paket är inte recenserade av oss.

Paket: Comomola Resa för barn pack

Tillverkaren erbjuder Comomola Pirater och en ytterligare app till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De en andra apparna i detta paket är inte recenserade av oss.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Comomola Pirater för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *