I denna app får man flyga flygplan med djuren från Sago Mini. Upplev fartfyllda äventyr och träffa nya och välbekanta vänner bland himlens moln och rymdens planeter.

Sago Sago ligger bakom många appar som riktar sig till yngre barn. Vi har tidigare bland annat recenserat Sago Mini Trucks and Diggers och Sago Minibåtar. I Sago Miniflygplan är det dags att följa med djuren ut på flygplansturer.

ANNONS:

I Sago Miniflygplan finns det tio olika flygplan att välja mellan, och varje plan har två till tre platser att fylla. Den lilla fågeln och fyra andra vänner får ta plats, men det räcker med en passagerare för att kunna flyga iväg. Att flyga är lätt och intuitivt, det räcker med att trycka en gång på skärmen för att lyfta. Planet följer sen fingrets placering på skärmen och håller höjden när man inte styr.

Sago Miniflygplan

Sago Miniflygplan

Väl uppe i luften finns det massor av roliga händelser. Det händer olika saker beroende på vilken höjd planet flyger på. Allt som händer är ganska gulligt och humoristiskt animerat. Den högsta anhalten är rymden där man bland annat får se planeter, rymdvarelser och hamna i en supersnabb ström. Flyger man bland molnen finns det till exempel ballongankor, en flygande gris och regnbågar. Ännu lägre ner puffar bergen och det flyger fåglar bland träden. Jag upplever att det finns ett stort antal animeringar. För ett yngre barn tar det nog lång tid innan det som händer känns tjatigt.

Sago Miniflygplan

Sago Miniflygplan

Det finurligaste med appen är att färden inte är förutbestämd, man kan vända riktning och flyga på många olika höjder samt välja själv om det ska vara en kort eller lång tur. Man kan också variera hastighet och göra konster som till exempel loopar. För att färden ska ta slut måste man landa och detta sker genom att man styr planet neråt. När man flyger tillräckligt lågt kommer landningsbanan. Det spelar ingen roll åt vilket håll man kör när man ska landa, vilket jag ser som en stor styrka. När landningen är i hamn får man se skojiga kort som visar vad man upplevt under flygturen. Appen går sen direkt över till startläge och man kan välja ett nytt plan.

Sago Miniflygplan

Både jag och min treåring tycker mycket om Sago Miniflygplan. Friheten i att det inte är en färdig bana tror jag är en stor anledning till att treåringen återkommer till flygplanen ofta. Jag ger en klar fyra av fem i betyg och tror att appen passar bäst för åldrarna 2-4 år.

Appen innehåller varken text eller tal. Den är fri från tredjepartsreklam och köp i appen. Det finns länkar till tillverkarens andra appar men det går att stänga av denna reklam helt via enhetens inställningar.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 5 dec 2019
  •   10 kr 29 nov 2019
Google Play Store
  •   40 kr 3 dec 2019
  •   12 kr 25 nov 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 4 okt 2021
  •   9 kr 27 sep 2021
  •   36 kr 13 dec 2019
  •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *