”Control Center for Kids” är en simulator för de yngsta barnen.

”Control Center for Kids” simulerar en ubåt, en båt, en bil, ett flygplan, ett tåg och ett rymdskepp. I varje simulator får man en vy från förarposition. Där kan man nå spakar, ratt, knappar m.m. Varje fordon har sin egen vy med sina egna reglage.

ANNONS:

Många barn drömmer om att själva få köra och den här appen erbjuder den möjligheten. Här kan man fritt prova alla reglage som dessutom ger både visuell och auditiv respons. Dels kan man se vad som händer inne hos föraren, men det finns även ett fönster där man kan se hur ens fordon ser ut och påverkas av det man gör.

Om man vill kan man vara två barn som leker tillsammans. Appen stödjer nämligen multi-touch.

Reglagen är alla stora och tydliga. Det känns barnvänligt. Appen saknar både reklam, i-app-köp och externa länkar.

Idén bakom appen är klockren men genomförandet kunde varit bättre. Framförallt hade det varit trevligt om världen utanför fordonet rörde sig, ungefär som i ett bilspel. Med det nuvarande upplägget blir det lite platt. Det vore även trevligt om exempelvis bilen kunde åka fortare om man tryckte mycket på gaspedalen. Nu håller den konstant hastighet. Mätarna verkar dessutom fungera mer slumpmässigt än att reagera på vad man gör.

”Control Center for Kids” är en enkel app. Både som simulator, men även grafiskt. De sex fordonen betar man sig i värsta fall igenom snabbt och sedan är det roliga över. För att ha glädje av den här appen tror jag därför att användaren skall ha ett intresse för fordon från början och gärna ha lätt att fantisera ihop egna historier. Då har nog appen längre hållbarhet.

Trots att jag ser förbättringspotential så är det här ändå en bra app. Jag tror att man med hjälp av lite fantasi kan få roligt med den här appen. Vad sägs om att bygga en riktig koja och låtsas att det är en ubåt. Eller att sätta sig i en kartong och låtsas att det är en bil. Ungefär som i appen Makego.

Utvecklaren lovar att det kommer fler fordon framöver. Det ser jag fram emot. Men nuvarande upplägg går det tyvärr, trots en väldigt bra spelidé, inte att ge högre betyg än 3 av 5. Jag tror att appen passar bäst för barn mellan 2 och 4 år.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *