Rädd för mörkret? DisMonster är ett finurligt och roligt pussel som går ut på att man som spelare avslöjar vilka föremål som döljer sig bakom skuggor.

I DisMonster får man avslöja vilka föremål som döljer sig bakom olika skuggbilder. De olika föremålen är utspridda i olika rum och som spelare får man leta reda på rätt saker. En gaffel, stekpanna och sax kan exempelvis bilda en gubbe. Ett bowlingklot och två käglor kan bilda ett spöke.

ANNONS:

DisMonster

Totalt finns tre olika mörka rum där föremålen både finns synligt utplacerade runt om, dels i lådor, under stolsdynor eller inuti skåp. Rummen är mörka och ljuskällan är en ficklampa som skapar skuggbilden. Genom att peka, dra, vända och vrida på föremålen i rummet matchar man in dem i skuggbilden. När samtliga föremål till en figur är funna får man en applåd, konfetti och sedan fortsätter spelet.

DisMonster

Batteriet i ficklampan kan ta slut, och då får man börja om med det rum där man befinner sig. Tursamt nog finns det extra ström utplacerade i rummen. Med dessa kan man få längre batteritid. Efter en avklarad spelomgång visas en sammanställning, där man tilldelas upp till tre stjärnor och statistik över hur lång tid det tog och hur mycket batteri man förbrukat.

Totalt finns det 24 skuggbilder av varierande karaktär och svårighetsgrad. Utöver detta finns det en del av appen där man kan skapa egna skuggor.

DisMonster

Jag och flera andra i redaktionen tycker att spelet känns påhittigt och roligt. Min femåring spelar det och tycker att det är riktigt skoj. Bland övriga redaktionsbarn har mottagandet tyvärr varit blandat, där antingen skuggorna skrämts, eller intresset för spelet svalnat ganska snabbt. Emellanåt är skuggorna svåra att klura ut, men de flesta skuggor har min femåring ändå lyckats lista ut på egen hand. Figurerna är fantasifulla och innehållet känns skapligt varierat. Att batteriet tar slut i lampan är ett stressmoment men hjälper också till att skapa ett tempo.

Spelet saknar köp inuti appen och reklam från tredje part. Från startsidan kommer man till utvecklarens infosida, som ligger dold bakom ett barnlås. Där går det bland annat att läsa mer om spelet. Det förekommer bakgrundsljud och effektljud, och dessa går inte stänga av inuti spelet, men det är inte något som jag eller mina barn upplevt som störande.

DisMonster är underhållande, klurigt och känns väl genomtänkt, men det blandade mottagandet bland redaktionsbarnen gör att det inte riktigt når upp till betyg fyra. Jag ger spelet en stark trea av fem och rekommenderar det till barn mellan fyra och sex år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa DisMonster för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *