Toonia Jelly är en mysig och lugn app för de yngsta där man styr en liten geléfigur, Jelly. Beroende på vad Jelly äter och stöter på ändrar den färg, utseende och humör.

Toonia Jelly, är utvecklat av Toonia/3sf vilka också ligger bakom Toonia Storymaker och Toonia Jelly Music.

ANNONS:

Man lär dig snabbt vad Jelly gillar och inte gillar men även hur olika material fungerar. De olika hindren som dyker upp är av olika material som piggar, kardborre och is. Om man slår emot is blir Jelly för en stund till is. Jelly kan också fastna i kardborre eller så kan Jelly sticka sig på vassa spetsar. När Jelly verkar ledsen eller rädd kan man göra något som man vet att Jelly gillar så den blir glad igen.

toonia-jelly-glad

Man styr Jelly med sitt finger och utforskar miljön där man kan hitta olika magiska föremål. Om det magiska föremålet är gult och har formen som en blomma så får Jelly samma färg och form när föremålet är uppätet.

toonia-jelly-arg

Appen är mysig med fina färger och miljöer. Jelly har ett tydligt minspel så man verkligen vet hur den känner. Appen är också intuitiv och lättanvänd. Sonen som är tre år förstod med en gång hur man skulle styra och vad man skulle göra. Man kan använda appen för att prata om känslor och färger mer bör vara medveten om att det krävs föräldraengagemang för att det ska bli någon inlärning.

Toonia Jelly innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inuti appen. Alla externa länkar är skyddade av barnlås. Efter ett tag kommer det upp en betygsförfrågan men även den har barnlås. Musiken som spelas är lugn och låg och det går att stänga av allt ljud, inte bara musik utan också ljudeffekter, via startskärmen. Appen har inte något tal.

Vi har provat appen på iPad och sonen tyckte den var rolig i korta perioder. Han återkommer till appen då och då, men inte jätteofta. För att förlänga hållbarheten hade det behövts fler olika miljöer att styra Jelly i eller om det funnits någon uppgift som att Jelly ska äta ett antal saker med samma form och färg.

Jag rekomenderar Toonia Jelly till barn mellan ett och två år, och då främst som en underhållningsapp. Betyget blir tre av fem.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 5 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toonia Jelly för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *