Ta hand om djuren i väntrummet hos veterinären så de blir omskötta, mätta och sedan kan sova gott.

Toca Pet Doctor är ännu en app från det populära företaget Toca Boca som gjort flera andra appar som vi recenserat. Några av de som fått högsta betyg är Toca Lab, Toca Tea Party och Toca Hair Salon 2. I Toca Pet Doctor, som är en uppföljare till Toca Doctor, får man ta hand om skadade djur och göra så att de mår bättre genom att spela minispel.

ANNONS:

Toca Pet Doctor

När man startar appen hamnar man i väntrummet där 15 olika djur väntar på att få hjälp. För att se alla djur måste man svepa skärmen åt sidorna. Man väljer själv vilket djur man vill börja hjälpa. På en del djur syns det från början vad som är fel och för andra märker man det när man valt djur. När man valt djur kommer man till ett minispel där man ska åtgärda det som djuret behöver hjälp med. Det kan t.ex. vara att smörja in grodan med kliande prickar, tillrättalägga benbrottet hos fågeln, vända sköldpaddan som hamnat på rygg eller avlusa hunden. När man lyckats med uppdraget stängs en ridå och djuret dyker sedan upp på nytt och vill ha en belöning. När djuret ätit upp all sin mat stängs ridån igen och djuret tar en tupplur i väntrummet så man kan ta hand om nästa. Det går bra att välja samma djur flera gånger men uppgiften är alltid densamma. När alla djur fått hjälp dimmas ljuset och man kan välja att starta om appen.

Toca Pet Doctor

Toca Pet Doctor

Appen är mycket barnvänlig och intuitiv. Barn kommer lätt igång själva men kan behöva hjälp med att se att det finns fler djur än de som först syns på skärmen. Appen innehåller inte något tal men bakgrundsmusik och ljudeffekter. Appen innehåller en föräldrasida som är skyddad av barnlås. Det finns även en sida med reklam för Toca Bocas andra appar. Sidan har tyvärr inte barnlås men länkarna som finns på sidan har det. Det kan vara svårt för yngre barn att ta sig ut från reklamsidan om man råkar trycka sig in där av misstag. Via enhetens inställningar kan man välja att ta bort reklamen helt. Där kan man även välja att slå av och på musiken. Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part.

Jag har provat appen med min 2- och min 3-åring. 2-åringen gillade den bäst men behövde hjälp med en del moment som blev för pilliga. Ibland behövdes även en förklaring till vad som skulle göras. 3-åringen spelade igenom hela helt själv och verkade tycka det var roligt om än i lättaste laget. Även andra barn i ålder 2-4 år som testat ger tummen upp men livslängden känns begränsad.

I jämförelse med Toca Doctor är Toca Pet Doctor något enklare och nivån på minispelen är jämnare. Appen är snäppet svårare än Animal Hospital och snäppet lättare än Tizzy Zoo Veterinarian.

Toca Pet Doctors styrka är att den är lättanvänd och barnen verkar gilla karaktärerna. Alla behöver hjälp med olika saker vilket ger variation. Appen tränar öga-hand koordination och barnen får känna sig delaktiga i att få djuren att må bättre. På minussidan ligger främst att appen är väldigt enkel och att man snabbt spelar igenom hela. Det krävs dessutom lite för mycket precision för att det ska bli roligt för de yngsta att sitta med appen på egen hand. Trots det är min bedömning att barn i åldern 2-3 år kommer ha störst behållning av appen. Med tanke på den flora av veterinär-appar som redan finns särskiljer sig tyvärr inte Toca Pet Doctors särskilt mycket. Betyget blir en stark trea av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 apr 2021
  •   12 kr 18 mar 2021
Google Play Store
  •   40 kr 26 mar 2021
  •   12 kr 18 mar 2021
Amazon Appstore
  •   36 kr 22 mar 2021
  •   9 kr 15 mar 2021
  •   36 kr 22 nov 2019
  •   9 kr 15 nov 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Pet Doctor för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *