Dr Panda är tillbaka, och den här gången säljer han glass. I spelet Dr Pandas glassbil får man själv mixa ingredienser till olika smaker, skapa smaskiga glassar med massor av tillbehör, se kunderna äta, och ta betalt för dem.

Dr. Pandas glassbil är en ny app från företaget TribePlay. Som ofta är det Dr. Panda som har huvudrollen och vi har tidigare recenserat många appar med denna karaktär, exempelvis Dr. Pandas Restaurang 2, Dr. Pandas Bussförare, Dr. Panda’s Garage och Dr Pandas Swimmingpool.

ANNONS:

I Dr. Pandas glassbil säljer Dr. Panda glass. Till att börja med finns det ingen glass i glassbilen utan man får själv välja smaker och tillbehör som sedan mixas ihop till nya glassorter. Det finns åtta glasslådor som kan fyllas med glass, men man kan välja att bara fylla en enda, om man direkt vill komma vidare till nästa moment. Där får man komponera en glass med valfritt antal kulor till sin kund (fast blir det allt för många så fastnar de inte, utan ramlar av). För varje skopa glass man tar minskar mängden glass i glasslådorna, och när det är slut får man göra mer.

Dr. Pandas Glassbil

Det finns även fyra olika såser, fyra olika sorters strössel samt tillbehör som frukt, kex och flaggor. Man väljer själv när glassen är klar, det kan vara en glass med en enda kula, eller en glass med mängder av kulor och extra-allt. När man är nöjd med sin glass drar man i en bjällra och sen äter en kund upp glassen genom att man trycker på glassen upprepade gånger. Slutligen är det dags för kunden att betala, och det gör man genom att man drar mynten från kundens hand till kassaapparaten.

Dr. Pandas Glassbil

Dr. Pandas Glassbil

För att citera utvecklarna är spelets fokus på kreativitet och fritt spel, det finns ingen tidspress och det går inte att misslyckas. Detta är absolut en fördel när yngre barn spelar. Men det innebär också att det inte ligger någon utmaning i spelet, och det är inte speciellt varierande. Exempelvis handlar det inte om att ta beställningar, utan man väljer alltid helt fritt hur glassen ska se ut, kunden blir nöjd oavsett. Inte heller momentet med betalning innehåller någon pedagogisk utmaning, utan man tar helt enkelt det antal mynt som ligger i kundens hand, och drar till kassaapparaten.

Liksom Dr Pandas övriga appar innehåller spelet inget tal eller text och man får visuella ledtrådar vilket gör att spelet är intuitivt och lätt att förstå. Från förstasidan kan man via ett barnlås nå en föräldrasida där man bland annat kan stänga av eller sätta på ljudeffekter och musik. Man kan även välja att stänga av reklamen för andra Dr Panda-appar. Även om reklamen har barnlås så är det en bra funktion att kunna ta bort den helt. Appen innehåller ingen reklam från tredje part eller funktion för köp inuti appen.

Jag har testat spelet tillsammans med min 2,5-åring och min 5,5-åring. Båda tycker om Dr. Pandas glassbil och har återkommit till det flera gånger. 5-5-åringen tröttnar dock ganska snabbt och det beror säkert på att spelet inte innehåller några utmaningar samt att det inte är speciellt omfattande. Jag bedömer att spelets livslängd för barn i 5-årsåldern och uppåt är ganska kort. Jag tror däremot att min drygt 2,5-åring är precis rätt målgrupp och jag gissar att spelet kommer att spelas frekvent ett bra tag. Personligen hade jag dock önskat att spelet hade innehållit några utmaningar, till exempel att man ska göra glassar enligt kundernas önskemål, eller att man ska räkna antalet mynt när man tar betalt. Spelet är inte speciellt unikt, men barnen gillar det och det är absolut en bra app som säkerligen kommer att uppskattas av många.

Vår bedömning är att spelet passar allra bäst för barn mellan 2 och 4 år, även om äldre barn säkert också kan uppskatta det. Betyget blir en trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 30 nov 2020
  •   0 kr 27 nov 2020
Google Play Store
  •   50 kr 1 dec 2020
  •   0 kr 27 nov 2020
Amazon Appstore
  •   36 kr 30 nov 2020
  •   0 kr 27 nov 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Pandas glassbil för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.