I detta spel får man följa med Dr. Panda och hans vänner ut i rymden. Ändra färg och design på rymdskeppet och flyg till fantasifulla planeter som innehåller olika minispel.

Spelet börjar med att man möter man Dr. Panda och hans vänner utanför sitt rymdskepp. De är redo för avfärd, men man har först möjligheten att ändra färg och design på rymdraketen. När man känner sig nöjd trycker man på den gröna knappen och raketen åker upp i rymden. Uppe i rymden kan man fritt styra sin raket och åka runt och utforska universum. Här finns en mängd olika planeter och asteroider, ett svart hål, ett tefat och en rymdfärja. Vilka himlakroppar som går att interagera ser man genom att det finns en liten figur på dem. Man får möjlighet att reparera en satellit, laga en utomjordings tefat, åka in i det svarta hålet, hitta vägen genom en meteorlabyrint och mycket annat.

ANNONS:

Dr. Panda i Rymden

Dr. Panda i Rymden

På de olika planeterna kan man samla olika sorters blommor och dessa sparas i Dr Pandas väska. På en av planeterna träffar man två söta utomjordingar och de älskar dessa blommor. När man matar dem med blommorna reagerar de på olika sätt – en blomma får dem att krympa, en annan får dem att spruta eld och en tredje får dem att ändra form. Det finns fem olika sorters blommor runt om på de olika planeterna, och utomjordingarna reagerar på olika sätt när de äter dem.

Dr. Panda i Rymden

Dr. Panda i Rymden

Det finns även en stor rymdfärja där man kan gå ombord. Här finns en liten robot man kan interagera med, och det finns möjlighet för Dr Panda att vila. Vid manöverbordet kan man starta farkosten och man kan aktivera tyngdlöshet.

Dr. Panda i Rymden

Dr Panda i Rymden är ett charmigt och roligt spel. Det är positivt att händelserna ändrar sig lite varje gång man besöker de olika ställena. Jag hade dock önskat fler spelbara planeter, det hade gett ett högre betyg. Det hade även varit önskvärt att det var något tydligare vilka planeter som är spelbara. Jag gillar att man kan samla blommor på olika ställen och sedan ge dem till de små utomjordingarna och se hur de reagerar. Denna del är även sexåringens favorit. Det känns dock som om spelet är lite för lätt för en sexåring och min bedömning är att appen passar bäst för barn mellan tre och fem år. Min yngsta har nyss fyllt tre år, och är förtjust. Efter att ha spanat in sitt äldre syskon fattade treåringen snabbt konceptet och har återkommit till appen flera gånger.

Liksom Dr Pandas övriga appar innehåller spelet inget tal eller text och man får visuella ledtrådar, vilket gör att spelet är intuitivt och lätt att förstå. Via appens förstasida finns en länk till en sida med reklam för företagets övriga appar. Reklamen kan man stänga av via den barnlåsta föräldrasidan. På föräldrasigan finns även möjlighet att stänga av musik och/eller ljudeffekter. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti appen.

Dr Panda i rymden får en stark trea i betyg.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021
 •   50 kr 30 nov 2020
 •   0 kr 27 nov 2020
 •   50 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 16 mar 2020
Google Play Store
 •   50 kr 1 dec 2020
 •   0 kr 27 nov 2020
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 16 mar 2020
Amazon Appstore
 •   36 kr 30 nov 2020
 •   0 kr 27 nov 2020
 •   36 kr 24 mar 2020
 •   0 kr 16 mar 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda i Rymden för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *