Dr. Panda’s Restaurang 2 är ett matspel där ditt barn lagar mat till gäster på restaurang.

Dr Pandas restaurant 2 är en uppföljare till Dr. Panda’s Restaurant. Precis som i det tidigare spelet ska man laga mat till gästerna på sin restaurang, men istället för att ha fasta recept med styrda moment i tillagningen är upplägget den här gången mycket friare (och påminner en del om Toca Kitchen).

ANNONS:

Dr Pandas Restaurang 2

Gästerna beställer en av fem rätter: pizza, soppa, wok, pasta eller sallad och sedan följer man med Dr Panda in i köket för att börja laga mat. Första momentet varierar lite beroende på maträtten, det kan vara att välja pastasort och koka den eller att göra iordning en grönsallad i en stor skål. Sedan är det dags att välja ingredienser i skafferiet. Här får man själv bestämma vilka tre ingredienser som ska ingå. Om man bara vill använda en enda sak eller kanske två så går det också bra. Det går att se på gästernas minspel om de tycker att man valt bra ingredienser, men det är ingenting man måste följa om man inte vill.

Dr Pandas Restaurang 2

Dr Pandas Restaurang 2

I nästa moment ska man laga till sin rätt. Det finns en mängd olika tillredningssätt att välja på, och man kan använda sig av flera utav dem för samma ingrediens. Tex kan man först strimla sin morot för att sedan koka den, eller skära upp korven innan man steker den en stund. Det finns även en mixer och en ugn att välja på. Till sist blandar man ihop alltsammans och får lite olika smaksättningar att välja på. Vilka det är beror på vilken rätt man håller på att laga. Sedan är det bara att servera och vänta på att gästen har ätit upp. Om det man lagat var riktigt gott så belönas man med ett konfettiregn över skärmen.

Dr Pandas Restaurang 2

Varje spelomgång börjar med att två gäster kommer till restaurangen, de beställer varsin rätt och du lagar till den. När gästerna ätit upp får du städa undan disken och gästerna betalar innan de åker iväg igen. Miljön är en uterestaurang på tropisk ö, och gästerna kommer dit i en liten motorbåt. Varannan gång kommer gästerna på dagen och varannan gång när det blivit kväll. Det här går att styra själv genom att dra undan solen så att månen kommer fram istället. Hemma hos oss har det varit mest populärt att ha en romantisk månskensrestaurang.

Min sexåriga dotter är väldigt förtjust i det här spelet. Hon tycker om att det inte är lika styrt som de tidigare Dr Panda-apparna utan hon får leka mer fritt och hitta på hur hon ska få till en bra maträtt. Samma sak säger de övriga barnen i redaktionen som testat. Precis som tidigare innehåller spelet inga skrivna instruktioner och det är väldigt enkelt att styra de olika momenten. Det här är en trevlig app med som samtidigt visar på ett bra sätt hur det fungerar i ett kök. En bra möjlighet är att man kan välja att spela enbart med vegetariska maträtter på menyn. Vi rekommenderar appen för åldrarna 3-6 år. Betyget blir en fyra – för allra högsta betyg hade vi velat att det fanns fler än bara fem rätter på menyn.

Appen innehåller reklam för andra appar från samma tillverkare. Reklamen går att nå från appens förstasida, men länkarna till butik är barnsäkrade. Via inställningarna kan man stänga av ljudeffekter och musik eller växla till vegetariskt tema.

Betyg: fyra av fem.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 8 jun 2019
 •   10 kr 31 maj 2019
 •   40 kr 6 mar 2019
Google Play Store
 •   50 kr 1 jul 2020
 •   40 kr 31 jan 2019
Amazon Appstore
 •   36 kr 31 jan 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Dr. Panda’s Restaurang 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

6 kommentarer

 1. Anna skriver:

  En toppen app som skiljer sig mellan första resturangappen 🙂
  Jag som vegetarian gillar att man kan ställa in att enbart vegetarisk kost.
  Som vanligt en toppen app från Dr Panda.

 2. Ann skriver:

  Mina barn 5 och 7 år gillade den här appen, det roligaste var att de kunde välja själva vilka ingredienser de ville använda och hur tillagningen av produkterna skulle utföras. Att göra jättestark mat blev min sons favorit så det sprutade eld ur gästens mun. En toppenapp!

 3. Monica skriver:

  En till riktigt bra app från Dr. panda. Denna känns mycket bättre än den förra restaurangen med mera valmöjligheter och alternativ att göra med maten. Fin och färggrann grafik och ett stort urval av rätter att göra har gjort denna till en av min sons absoluta favoriter.

 4. Maria Sjölin skriver:

  När min 5-åring förstod hur appen fungerade tyckte hon att den var rolig.
  Bra med många olika variationer och hon gillade att kyparen fick betalt, det förstärker restaurangkänslan!

 5. Linda Kullman skriver:

  Min 6-åring tycker appaen är rolig, förutom något moment med en kastrull som tar för lång tid. Hon har återkommit till spelet flera gånger under veckan. Det är roligt att få välja ingredienser själv. Jag som vuxen blir dock lite frustrerad när jag tex inte kan hacka grönsakerna så fint jag vill, innan det anses färdigt – men det verkar inte störa dottern. Ett större urval av rätter hade också varit bra, det hade nog förlängt appens hållbarhet.

 6. Louise skriver:

  Ett gulligt spel med fin grafik. Min sexåring gillar den här typen sv spel när msn går väljs själv och förfina. Lite svårt att på bilden uppfatta vad gästerna beställer. Extra kul att de kommer med båt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *