Factor Samurai är ett spel som går ut på att dela alla tal som inte är primtal med ett svärd. Det finns flera svårighetsnivåer.

Factor samurai är ett riktigt kul spel. Med ett samuraisvärd gäller det att dela alla tal som inte är primtal. Ett primtal är som bekant ett tal som inte är delbart med några andra tal än 1 och sig själv. Får man exempelvis upp talet 8 så delas det till 2 och 4 (2×4=8). 4 kan man dela till 2 och 2 (2×2=4).

ANNONS:

Tal efter tal flyger in på skärmen och för varje tal måste man fatta ett beslut. Dela eller inte dela. Vissa tal går att dela fler gånger. I praktiken delar man inte talen med ett svärd, utan genom att dra fingret över det tal som man vill dela.

Det finns tre svårighetsgrader; Nybörjare, Lärling och Mästare. I Nybörjare kommer talen en och en med ett litet mellanrum emellan. Här har man hyfast gott om tid att tänka. Lärling är snäppet svårare och i Mästare bombarderas man av tal på skärmen. Här måste man vara riktigt snabb i både tanke och handling.

Missar man att dela ett tal, eller om man försöker dela ett tal som inte går att delas så förlorar man ett liv. Totalt har man tre liv. Spelet innehåller även en highscore-lista. När man har spelat ett tag kan man få nya samuraisvärd. Typ av svärd verkar inte ha någon betydelse för hur spelet fungerar.

Factor Samurai är ett spel för barn som redan känner till hur man delar upp tal i sina minsta beståndsdelar. För att bli duktig i spelet måste man träna, träna och träna. Det finns inte några genvägar. Att kunna multiplikationstabellen ger ett övertag, men man kan även använda appen för att öva på tabellerna.

Grafiken i Factor Samurai är snygg och det spelas ganska snabb musik under spelets gång. Tyvärr har appen inte några inställningar. Appen är fri från in-app purchase och reklam. Jag har inte heller hittat några externa länkar. Men det finns koppling till Game Center.

Betyget blir 3 av 5. Rekommenderas till barn från 9 år och uppåt.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 21 apr 2020
  •   0 kr 9 apr 2020
  •   35 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *