Number Run är ett plattformsspel där man behöver använda de fyra räknesätten för att ta sig förbi hinder.

Number Run är ett plattformsspel som känns väldigt lik appen Räkneapan som mina barn gillade stort. Handlingen sägs utspela sig kring några stulna mattediamanter och det gäller att jaga efter tjuven genom att svara på mattetal. Som ett komplement till resan i spelet finns även ett övningsläge där man kan välja räknesätt och vilka siffror man vill öva på.

ANNONS:

Number Run

Det går att ha fyra olika användarprofiler som man namnger och väljer tjej- eller killfigur på. Man svarar sen på uppställda mattetal genom att trycka på den eller de siffror som motsvarar svaret. Svarar man rätt hoppar ens figur över hinder, duckar under saker eller kastar exempelvis bumeranger på gröna monster. Vid fel svar får man ett nytt försök och förlorar ett hjärta. Om alla hjärtan tar slut får man se de rätta svaren och börja om från början på den nivå man var på.

Längs med vägen blir man belönad med pengar och man får stjärnor på respektive bana beroende på hur många hjärtan man har kvar. Bästa tid sparas och den tävlingsinriktade kan på så sätt öva upp sin snabbhet genom att jaga nya rekord.

Det finns 13 separata nivåer inom addition, subtraktion, multiplikation och division med stigande svårighetsgrad. Tio av nivåerna tar upp en tabell i taget och de andra tre är blandade. Som extra bonus finns en bana utan slut med alla räknesätten där det gäller att samla så många rätt som möjligt innan liven tar slut. Det går snabbare och snabbare så det är inte alls lätt att hinna skriva in rätt svar efter ett tag även om man kan tabellerna utantill.

För insamlade pengar kan man köpa olika dräkter, varav en del har olika funktioner. En dräkt som minskar hastigheten är gratis men vill man ha en dräkt som ger extra liv eller dubbla poäng så måste man betala lite mer.

Number Run

I övningsläget väljer man själv vilket eller vilka räknesätt man vill öva på och även vilka siffror som man vill öva på. Valet av siffror styr enbart det ena talet i uppställningarna och det går inte välja olika siffror för de olika räknesätten, vilket gör det svårt att anpassa svårighetsgraden på uppgifterna på ett bra sätt om man vill öva på flera olika räknesätt samtidigt. När det gäller division och multiplikation fungerar det bra att välja vilka tabeller man vill öva på men när det gäller addition och subtraktion hade min sjuåring velat kunna välja att det till exempel inte fick vara tal över tio. Kryssar man i 1-5 med tron att det ska få låga tal kan man nämligen få frågan 9+5.

Number Run

Number Run innehåller ingen tredjepartsreklam eller köp inutiappen. Det finns dock en oskyddad maildelningsfunktion på den blandade rekordförsöksnivån. Ljud och bakgrundsmusik går att stänga av.

Min sju- och nioåring har testat Number Run på iPad och tycker båda att det är en bra matteapp. Det blir roligare att öva på mattetal och inte lika mycket tragglande när det händer lite saker än om de bara ska svara på uppställningar. Att klara alla nivåer på addition och subtraktion med tre stjärnor har varit en kul utmaning för sjuåringen. Båda två ansåg dock att standardhastigheten är alltför hög och har valt att använda den hastighetssänkande rustningen. I och med att appen sägs handla om fyra stulna mattediamanter hade vi önskat att det varit lite mer fokus på detta och att man hade fått någon form av belöning när man tagit tillbaka en diamant genom att klara av alla uppgifterna inom de olika räknesätten. Det kommer visserligen upp två serierutor efter varje avklarat räknesätt, men dessa är ganska intetsägande och den förväntade upplösningen och slutbelöningen uteblev.

Number Run kan man spela för att träna och öva upp snabbheten på de fyra räknesätten. Även den långsamma hastigheten är ganska snabb så appen passar därmed inte riktigt den som behöver använda visuell hjälp i form av till exempel fingerräkning för att lösa tal. Jag tycker att den låga hastigheten kunde varit standardhastighet och att man skulle kunnat få det att gå ännu saktare. Trots att jag anser mig ha ganska bra koll på mina tabeller har jag själv ibland haft svårt att hinna med att trycka på rätt siffror. Jag rekommenderar Number Run från sju år och uppåt.

I jämförelse med Räkneapan så känns inte Number Run lika barnanpassad vad det gäller hastighetsinställning och grafik och betyget blir därmed en trea.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   35 kr 3 okt 2019
  •   30 kr 22 aug 2019
  •   10 kr 14 aug 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Number Run för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *