Fuzzy House är ett kreativt dockskåp som är fritt stereotyper. I husets olika rum bor djur och som spelare får man använda dessa och olika interaktiva saker för att hitta på sin egen saga.

Fuzzy House från danska Fuzzy House Aps är en dockskåpsapp som uppmuntrar barns fantasi och kreativitet både på och utanför skärmen. I Fuzzy House kan vad som helst hända. Det finns ingen given berättelse att följa utan barnet skapar sin egen saga med hjälp av djuren, huset och alla interaktiva prylar som finns i varje rum. Bara fantasin sätter gränser.

ANNONS:

Fuzzy House

I huset finns ett kök, ett vardagsrum, ett badrum, två hallar, och ett sovrum. Djuren som bor i huset är en kanin, en bäver, en alpacka och ett lamm. Allt går i gör-det-själv-stil, djuren är stickade och inredningen i huset ser ut att vara gjord av återbrukat material.

Fuzzy House

Fuzzy House

Man kan byta tavlor, tapeter och golvfärg i rummen, tända och släcka lampor, öppna skåp och lådor och använda sakerna där i. Man kan ge mat till djuren, borsta deras tänder, tända en brasa och lägga dem att sova. Appen innehåller dessutom andra interaktiva händelser som när man ger gitarren till ett djur så kommer hen att spela på den, ge djuret ett brev och hen kommer att läsa det högt, sätt på en skiva och djuren dansar och så vidare. Vissa saker har ett litet förstoringsglas på sig, när man trycker där upptäcker man mer att utforska med just den saken. Som exempel kan man välja innehåll i dagens smoothie, träna på klockan med hjälp av väggklockan i hallen och hjälpa djuret att ringa till en vän. Det finns en hel del att utforska vilket gör att appen håller länge.

Fuzzy House

fuzzy-house-teFuzzy House

När man går mellan rummen kan man ta med sig både djuren och de prylar man vill flytta med sig. För att få med sig någonting lägger man det i korgen som står i nedre hörnet, och plockar upp saken igen när man har gått in i ett annat rum.

Vi tycker mycket om att det inte går att göra fel i den här appen, det stimulerar kreativitet, lust och glädje att prova sig fram och skapa nytt hela tiden. Vi gillar även att det är djur som bor i huset vilket gör det mer könsneutralt. Vi saknar dock att kunna byta kläder mellan djuren och tycker att det är underligt att kläderna i garderoben bara fungerar till ett visst djur.

Som förbättringsförslag skulle vi gärna se att det gick att byta kläder mellan djuren och att kläderna i garderoben var till för alla.

Kanske inspirerar appen till fortsatt kreativitet och skapande även utanför appen? Det finns gott om exempel på prylar att skapa själv till ett eget dockskåp, av saker i det egna hemmet.

Appen innehåller varken text eller tal och det finns inga regler. Den är intuitiv och lätt att använda. De interaktiva animationerna är fina och appen är fri från stress, man leker fritt i sin egen takt. Fuzzy House passar för olika åldrar men jag rekommenderar den särskilt till barn mellan tre och sex år.

Fuzzy House är fri från externa länkar, tredjepartsreklam och köp inuti appen. Det finns stöd för multitouch så att flera barn kan leka tillsammans i samma app. Däremot saknar vi möjlighet att spela in sina berättelser, den funktionen finns exempelvis i Toca Life: Vacation.

Betyget blir en fyra av fem möjliga.

Det finns en gratisversion av appen för den som vill testa innan köp.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *