Puppet Pals är en lättanvänd app för barn som vill skapa tecknad film eller teater.

Appen Puppet Pals är den digitala versionen av dockteater i en skokartong. Man väljer ett par skådespelare och ett par scener. Appen spelar sedan in hur man flyttar skådespelarna och allt som sägs. Vips är den färdiga filmen klar.

ANNONS:

Det finns 18 teman att välja på. Varje tema innehåller både skådespelare och scener. För att använda ett tema måste man installera det, och det kräver Internetuppkoppling. Detta gör man dock endast en enda gång.

Det går dessutom att skapa egna karaktärer och scener. Man tar då ett foto med kameran eller väljer en bild från bildgalleriet. Bilder på skådespelare går att klippa ut för att få bort bakgrunden från bilden.

Gränssnittet är enkelt och smidigt. Man flyttar runt skådespelarna genom att dra i dom. Man kan flytta flera skådespelare samtidigt och appen passar därför bra att användas av flera barn tillsammans. Man kan då ha varsin roll. Skådespelarna i sig rör inte på armar eller ben, utan är helt statiska. Men man kan ”pincha” med fingrarna för att få dem att bli större/mindre.

Filmerna kan bli hur långa som helst. Det finns inte någon begränsning, förutom hur mycket plats som finns på enheten. När en film är klar kan man spara den på enheten. Därifrån kan man sedan sprida den vidare på valfritt sätt. Färdiga filmer finns tillgängliga och man kan även titta på dem direkt i appen.

Den här appen tränar verkligen upp fantasin. Det är roligt att hitta på berättelser och är man flera barn blir det en bra samarbetsövning. Appen är populär på förskolor men är naturligtvis lika rolig att använda i hemmet.

En nackdel med appen är att det finns en del engelsk text i rubriker och knappar. Här hade det varit bra om det istället fanns symboler. Det saknas även visuella instruktioner. Första gången appen används behövs det därför en vuxen som berättar hur den fungerar.

Appen lämpar sig bäst till barn från tre till sju år. För äldre barn finns det mer avancerade appar som nog uppskattas mer. Puppet Pals får betyg 4 av 5. Den är fri från reklam och köp inuti.

Puppet Pals finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Både för iPhone och iPad.

Här är en film som visar hur man använder appen:

Här är en exempel på hur appen används i en förskola:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   45 kr 6 maj 2021
 •   50 kr 4 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Puppet Pals för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Sara Wickenberg skriver:

  Jag har testat Puppet Pals med min son som är 9 år. Det var ett kul sätt att leka tillsammans och hitta på historier. Man kan styra några figurer var, ha ett grundtema för historien och improvisera tillsammans. Efter ett tag ville han göra helt egna filmer som han sedan visade upp.

  Jag kan också se att man kan använda appen mer professionellt genom att ha bilder av grafer och liknande som man drar in och ut ur bilden, pilar eller annat för att peka på något samtidigt som man gör en föreläsning.

 2. Ann-Charlotte Keiller skriver:

  Vad förvånad jag blev när jag såg filmen som mina barn gjort, kul att se! En kanonapp förövrigt, tack för finfina tips du ger på din sida!
  Ha det gott Ann-Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *