Den här appen ger möjlighet för barn att prova på hur det är att vara vuxen och arbeta på kontor, men med en twist. Appen är av dockskåpskaraktär och det är barnet själv som bestämmer vad som skall hända. Det finns även många roliga klurigheter som är dolda, exempelvis i koder och pussel som man får lösa.

En relativt stor del av vuxenlivet handlar om att arbeta, och för många av de vuxna betyder det att vara på ett kontor. I Toca Life: Office får man lek-arbeta på kontor (som har banken i bottenvåningen, kontor och VD-rum i mitten och personalmatsalen och helokopterplatta på takvåningen) men även rättsalen, hemmiljö, förskolan och en lite oklar källarlokal där det bland annat finns inspelningsutrustning och utklädningskostymer.

ANNONS:

Alla miljöer har dolda överraskningar, och erbjuder en väldigt fri tolkning av hur en jobbar. Barn som vill kan spela in film av sin lek, men denna funktion går även att stänga av.

Precis som i de andra spelen i Toca Life-serien kommer man massor åt karaktärerna genom att dra i den lilla spaken med gubbar på, i nedre högra hörnet. Figurerna kan sedan interagera med miljön på olika sätt.

Roligt är att Toca Life: Office har många klurigheter som finns dolda, exempelvis i form av koder och pussel som ska lösas, vilket gör att appen är rolig även för lite äldre barn.

Alla spelen i Toca Life-serien hämtar på sätt och vis inspiration från verkligheten och är tänkta som en möjlighet för barn att leka i situationer de skulle kunna uppleva, men med en stor portion humor och fantasi. Jag och mina barn tycker att Toca Life: Office tar detta ett steg längre. Min nioåring valde att sammanfatta det såhär ”I Toca Life: Hospital är det ju ändå en del som är ganska likt som det är på ett sjukhus, och Toca Life: Stable känns också verklighetstroget men det här känns mer som ett barn hittat på hur ett jobb kan vara”.

Med det sagt så har vi väldigt roligt med Toca Life: Office. Om man inte räknar med att få en rättvisande bild av arbetslivet så kan man ha mycket kul i Toca Bocas kontorskvarter.

I översiktsmenyn finns en knapp som snabbt återställer alla miljöer till ursprungsläge. Man måste hålla in knappen en stund innan den fungerar. Men den är ändå lite väl enkelt att komma åt och det går inte att återställa en del av miljöerna i taget. Här hade det varit bra med ett ytterligare steg där man får bekräfta att man verkligen vill återställa allt.

Via första sidan når man information till föräldrar samt reklam för andra Toca Boca-appar. Det går dock inte att komma vidare ut ur appen utan att först ta sig förbi ett barnlås, men jag hade ändå önskat att låset fanns innan man kom till reklamen och inte efter. Nu är det tyvärr lätt att man fastnar på reklamsidan. Reklamen går dock att stänga av helt i enhetens inställningar vilket är väldigt bra. Det går även att stänga av bakgrundsljud och videoinspelningsfunktionen. Toca Life: Office är fri från trejdepartsreklam och köp i appen.

Toca Life-apparna är enligt Toca Boca skapade med åldrarna 6-9 år som huvudsaklig målgrupp, men är såpass lättanvända och engagerande att det även fungerar från en lägre ålder. Min bedöming är dock att appen fungerar bäst från två till åtta år. Men även äldre barn än så kan ha glädje av den.

Betyget blir en stark 4:a.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 1 apr 2021
  •   12 kr 19 mar 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Life: Office för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *