GeoKids lär på ett roligt sätt ut om länder, flaggor och huvudstäder. Som en extra bonus finns information om befolkningsmängd och yta för varje land.

Utvecklaren AR Entertainment har tagit fram en enkel med lagom utmanande och rolig geografiapp med två svårighetsnivåer. GeoKids är enkel att använda och bjuder på överskådlig och konkret geografiträning.

ANNONS:

GeoKids

Appen har fem olika delar; GeoKid, Frågesport, Pussel, Flaggor och Upptäck. De två senare är inga spel utan ett sätt att lära sig om länder via flaggor eller karta. Spelen GeoKid och Frågesport påminner en del om varandra. I dessa spel får man kunskapsfrågor och svarar antingen genom att trycka på rätt plats på en karta eller genom att välja bland svarsalternativ. När man svarat på åtta frågor är en omgången slut och man belönas med stjärnor. Är man duktig låser man upp nya pussel till den del som heter Pussel. Kunskapsfrågorna är uppdelade så att man kan välja om man vill träna på länder, huvudstäder, yta, flaggor, befolkning eller monument. Man kan också välja att få blandade frågor. Är man två eller flera barn kan man turas om och göra frågesporten till en tävling. I övrigt har appen inte stöd för flera användare.

GeoKids

GeoKids

GeoKids

Pussel är alltså en slags belöningensdel. Här finns åtta pussel som är låsta från start. Pusslen bildar bilder av världen och de olika världsdelarna. Det är roligt att lägga pussel, men i övrigt känns läget lite meningslöst eftersom det dels är så förhållandelvis lätt. Det är dessutom helt vanliga pusselbitar och inte en pusselbit per land, vilket nog hade varit snäppet bättre.

GeoKids

Appen är enkel, rolig och barnvänlig för läskunniga barn och det finns ett klart pedagogiskt värde. Typsnittet (som bara har versaler) ställer till vissa problem för min nioåring, som har lite svårt att skilja på O och D. Musik och ljudeffekter går att stänga av via inställningar. Nioåringen uppskattar alla spellägen och även vi föräldrar har fått en uppfräschning av geografikunskaperna.

För tillfället finns det några små översättningsmissar. Framförallt handlar det om prickar som fallit bort från å, ä och ö. I övrigt tycker vi att monumentfrågorna är lite snålt tilltagna och det är förmodligen därför vi upplever att det blir många upprepningar. På flaggdelen hade det varit bra om de monument som efterfrågas i andra spellägen varit med. Vi tycker heller inte att det är så stor skillnad mellan lätt och svår svårighetsnivå. I frågesportsdelen hade vi önskat att det land eller stad som är rätt även visas på kartan.

Från appens startsida ligger länkar till utvecklarens övriga appar. Visserligen finns ett barnlås i form av ett mattetal, men med tanke på de troliga spelarnas ålder känns det en aning enkelt. Appen är fri från tredjepartsreklam och köp i appen.

Jag rekommenderar GeoKids till barn mellan åtta och tolv år. Appen är användbar, omfångsrik och pedagogisk, men även fast den uppskattats av både barn och vuxna här hemma är min bedömning att livslängden inte blir så lång. Betyget blir därför en trea av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   20 kr 6 maj 2021

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa GeoKids för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

  1. Mattias skriver:

    Jag köpte appen idag och såg att du hade den på svenska. Jag hittar dock ingen meny för att byta från Engelska till svenska. Var sitter den?
    Mvh Mattias

  2. Pappa Daniel skriver:

    Mattias: Denna app har ännu inte någon sådan inställning. Den anpassar sig efter enhetens språk. Är din enhet inställd på svenska?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *