Reversi (tidigare ”Othello in Hell”) är den barnvänliga varianten på det klassiska brädspelet Othello. Här finns olika storlekar på bräden, tre svårighetsnivåer och möjlighet att spela med en vän.

Denna Othello-app kommer från företaget A&R Entertainment. Helvetes-temat är lite otippat med tanke på att appen vänder sig till barn. Temat innebär i praktiken att bakgrundsmusik och illustrationer är skräckbetonade. Musiken är det läskigaste i denna app, men går att stänga av om man vill det. Test på min 5-åring visar att hon inte associerar musiken med någonting läskigt. Men detta kan vara olika beroende på barn.

ANNONS:

Själva spelandet fungerar precis som vanliga Othello med några små skillnader som gör appen extra barnvänlig. Framförallt ger appen vägledning om var man får lägga sin bricka. Det gör det väldigt lätt för barn att komma igång med spelet, utan att man ens behöver förstå reglerna.

Appen har dessutom tre olika bräden som alla är mindre än det bräde man är van vid från det traditionella spelet. Man kan välja mellan 6×6 och 8×8 rutor. Dessutom finns ett bräde som ser ut som ett plus-tecken. För vana Othello-spelare är detta bräde det roligaste, för det ger lite extra variation.

Othello in Hell går att spela själv mot enheten eller två barn mot varandra. Spelar man själv finns tre olika svårighetsnivåer som i mina tester fungerar väldigt bra.

Min dotter fastnade för Othello in Hell på en gång och har haft väldigt roligt med den. Med appens vägledning och utan instruktioner lärde hon sig reglerna själv. Jag tycker själv att den har många kvalitéer som gör den väldigt passande för barn. Mitt betyg hade blivit fyra av fem om det inte hade varit för skräcktemat som tyvärr sänker helhetsintrycket. Betyget blir därför tre av fem och appen rekommenderas till barn från fem år och uppåt.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Här är en trailer för appen:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   10 kr 29 dec 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Reversi för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *