Lär dig rita 20 olika bilder, steg för steg. Lätt nivå.

I ”Learning to draw is fun” kan man välja mellan 20 olika bilder. Det finns fjäril, giraff, fisk, snögubbe, båt, flygplan, bil m.m.

ANNONS:

När man väl valt bild blir skärmen uppdelad i två delar. Den ena delen visar det man skall rita och den andra delen är vit med plats för att man skall rita själv. Appen kontrollerar inte att man ritar rätt utan egentligen kan man rita precis vad man vill. När man är färdig med de första strecken trycken man på en pil för att få reda på nästa steg. Efter fyra steg har man förhoppningsvis skapat en bild som liknar det som man skulle rita av.

I huvudmenyn kan man förutom att lära sig rita även välja att färglägga. En finess är att de streck man gjort hela tiden hamnar i förgrunden. Så i princip färglägger man alltså endast bakgrunden och kan inte förstöra sin ursprungsbild. Smart! I övrigt är färgläggning ganska simpel. Man kan välja tjocklek på penna och välja bland 15 färger.

Appen är ganska lättanvänd och innehåller endast knappar med symboler. Det känns inte helt naturligt att man skall gå tillbaka till huvudmenyn för att färglägga det man ritat. Men när man väl vet om att det är den vägen man skall gå så är det inte något problem.

Allt man ritar kan sparas undan eller skrivas ut. Det senare kräver dock att man har en AirPrint-kompatibel skrivare. Dessa knappar är enligt mitt tycke lite för framträdande och går inte att stänga av. I värsta fall kan det bli många utskrivna papper på skrivaren…

”Learning to draw is fun” har väldigt enkla bilder och vänder sig därför till de allra yngsta barnen. För dessa barn tror jag att det inte är helt enkelt att kopiera streck. Jag hade hellre sett att hela skärmen utnyttjades och att man blev guidad med genomskinliga streck. Ungefär som när man lär sig att forma bokstäver.

I den här appen finns varken reklam eller möjlighet att köpa till saker med in-app purchase.

”Learning to draw is fun” fungerar bra och appen är barnvänlig. Men trots det tror jag tyvärr att den nog är roligast de första gångerna man använder den. Det är inte en app som man får någon direkt Wow-känsla av och därför blir nog livslängden därefter.

Jag rekommenderar appen till barn från 3 till 6 år. Betyg: 3 av 5.

Appen finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp: iPad och Android.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   25 kr 1 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Learning to draw is fun för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *