Hippi 2 är en enkel och pedagogiskt uppbyggd app som består av sex övningar. De olika övningarna tränar minne, uppmärksamhet och att koppla ihop figurer.

Det är väldigt enkelt för barn att använda appen, det är tydliga illustrationer och inställningarna är väl barnskyddade. Det räcker att trycka på rätt svar, man behöver inte dra och släppa, vilket gör att även de minsta kan klara det. Appen är en bra fortsättning på appen Hippi 1, när barnet vill ha mer utmaningar. Det går att justera antalet svarsalternativ utifrån barnets nivå, detta gör man genom att hålla in inställningssymbolen tills menyn kommer fram.

ANNONS:

De olika övningar som finns är:
Hitta andra halvan – här kan man välja mellan bilder eller mönster. Man får upp ena halvan av en bild/ett mönster och ska välja den halva som passar ihop. Vald nivå bestämmer om det finns två, tre eller fyra alternativ att välja mellan.
Memory – ett enkelt memoryspel med fyra, sex eller åtta kort.
Välj rätt bild – en röst säger ett ord och barnet ska välja den rätta bilden (fyra, sex eller åtta bilder).
Hitta alla lika – en bild visas i en ram, barnet ska trycka på alla som är likadana (fyra, sex eller åtta föremål).
Hitta samma föremål – en bild visas i en ram, barnet ska välja på silhuetter nedanför och hitta rätt föremål (även här fyra, sex eller åtta bilder).

Min tvååring har provat appen och hon tycker att det är allra roligast att passa ihop två bilder. Hon har däremot lite svårare att klara att välja rätt bild när ett ord läses upp. Detta beror säkert delvis på hennes ålder (inte fullt utvecklad uppmärksamhet) men också på att vissa ord är helt okända för henne, som harpa, fyrklöver och cello. Jag skulle önska att det enbart var mer välkända ord, åtminstone på den enklaste nivån. Min femåring har också provat men tycker bara att appen är rolig en liten stund. Även hans favorit var att passa ihop två bilder.

Appen är enkelt uppbyggd utan störande moment. Den är därför bra även för barn som är ovana vid iPad, yngre barn och barn med svårigheter inom till exempel uppmärksamhet/koordination. Jag tror också att den passar bra på förskolor, då den täcker in flera mål i läroplanen såsom att utveckla motorik, koordinationsförmåga, begrepp, samband och förståelse för symboler. Främst tycker jag att den passar 2-4-åringar, men äldre barn kan också ha glädje av den, särskilt om de inte är så vana vid iPad. Det finns inga externa länkar som barn lätt kommer åt, eller köp inuti appen. Låser man upp två barnlås finns det länk till Facebook och Twitter, men jag tror inte att något barn råkar hamna där av misstag.

Hippi 2 är en universalapp som fungerar på iPhone, iPod och iPad, vi har dock endast provat på iPad. I en av delarna är det tal, det finns där tio olika språk att välja på (dessa väljs barnskyddat i inställningsmenyn och svenska är förvalt). Den svenska rösten är tydlig och bra.

Tyvärr tycker jag inte att belöningsmomenten är tillräckligt bra. I vissa moment får man ingen direkt belöning alls, i andra spelas en kort trudelutt men den låter lika ofta ledsen som glad upplever jag. Jag tror att appen skulle få längre användningstid om belöningsmomenten förbättrades, eftersom det då blir roligare att svara rätt.

Jag ger appen betyg 3 av 5 för hemmabruk. Hade det varit bättre belöningar när man gör rätt så tycker jag att den hade varit värd en fyra.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande 10 språk: danska, engelska, italienska, nederländska, norska (bokmål), polska, portugisiska, spanska, svenska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   12 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 4 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Hippi 2 för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *