Duckie Deck Huff n’ Puff är en färgglad och gullig app där barn får blåsa på skärmen och på så sätt sätta igång små animationer.

Huff n’ Puff innehåller 22 animationer som alla har med vinden att göra. Papper som blåser bort, maskrosor vars frön flyger iväg, en fjäder som flyger i luften, brödsmulor som åker av bordet, en trumpet som låter, konfetti som lyfter från bordet, ett meddelande som kommer fram på ett fönster osv. En svart liten figur finns nere i högra hörnet och ger glada tillrop. När man känner sig färdig med en aktivitet så byter man till nästa genom att trycka på figuren.

ANNONS:

huff-n-puff-maskros

huff-n-puff-snurra

När man startar Huff n’ Puff första gången frågar appen efter tillstånd att använda mikrofonen. Ett rimligt antagande är därför att man skall blåsa in i mikrofoten för att få saker att hända. Men det stämmer inte riktigt. Det fungerar nämligen även bra att prata, sjunga eller göra något annat ljud. Detta upplever jag som positivt eftersom det gör appen mer lättanvänd.

Huff n’ Puff är intuitiv och känns väldigt barnvänlig. Om barnet trots det inte förstår vad appen går ut på så krävs det dock att en vuxen visar först. Grafiken är färgglad och fin men kan vara lite abstrakt för att de allra yngsta skall förstå vad det är de ser. Det finns också trevlig bakgrundsmusik som tyvärr inte går att stänga av. Det finns inga inställningar och appen är fri från reklam, in-app purchase och externa länkar.

Jag har testat appen tillsammans med min 2-åring som blåste och blåste och verkade uppskatta de olika aktiviteterna. Men det var också spännande att trycka på den svarta figuren för att komma till nästa aktivitet. Jag tror att 2-3 åringar har mest glädje av appen eftersom den är såpass enkel. Men det är givetvis möjligt att använda den ur andra syften, t.ex. för att barn med tal- och språksvårigheter skall kunna öva rösten.

Det här är en förhållandevis enkel app. Men jag tycker ändå att utvecklaren fått till en riktigt rolig och spännande app som skiljer sig lite från övriga appar som vänder sig till samma målgrupp. Det är svårt att sia om hur lång livslängden på appen är. Men 22 animationer räcker ganska långt för barn i denna ålder.

Betyget blir 3 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 3 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Huff n’ Puff för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

4 kommentarer

 1. Johanna skriver:

  Hej!
  Min son hittade denna nyhet på vår iPad och startade den, nån tryckte, innan jag hann höjda honom, på nej till användande av mic. Nu går den inte att starta… Hur kan jag få igång den? Vet du?
  Med vänlig hälsning,

 2. Pappa Daniel skriver:

  Hej Johanna!

  Om du går in i inställningar på enheten och därefter Integritetsskydd -> Mikrofon så kan du justera behörigheten där.

  / Daniel

 3. Jill skriver:

  Jag har testat appen på mitt jobb med elever i träningsskolan (lågstadiet). De tyckte att den var rolig, speciellt med den lilla figuren som gör att man kommer till nästa grej. Mycket bra för eleverna att få öva på att blåsa och även att tala högre.
  Tyvärr är den väldigt känslig för ljud vilket gör att den är lite svår att använda i klassrummet när andra elever låter.

 4. Linda Kullman skriver:

  Appen har testats av min 2,5-åring och min 6-åring. Båda tyckte den var skojig och även 2,5-åringen förstod snabbt vad man skulle göra och tyckte det var roligt att blåsa på iPaden. Men de tröttnade ändå ganska fort och jag har inte sett att någon av dem har återkommit självmant till appen senare. Det är en väldigt söt app och en ovanlig idé som säkert kan vidareutvecklas, men livslängden på appen var kort hemma hos oss åtminstone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *