”Lekstund med Dora” är en överraskande rolig och pedagogisk app med Dora Utforskaren.

Efter att ha testat andra appar med Dora Utforskaren hade jag inte stora förhoppningar på nya ”Lekstund med Dora”. Men jag blev positivt överraskad.

ANNONS:

”Lekstund med Dora” är en barnvänlig app som är både underhållande och klurig. Dessutom har appen svensk text (!). På startsidan hittar man tre knappar som leder till memory, pussel och ”hitta mig”.

I memory-delen skall man hitta par med likadana kort. Man välja att spela med 12, 20 eller 30 kort. Korten är tydliga men saknar ljud.

I pussel-delen väljer man mellan tio pussel. Nivån är väldigt enkel, min 2,5 åring kunde lösa dem utan större problem.

Den sista delen, ”hitta mig”, går ut på att man får se en bild på en person eller sak och man skall leta upp exakt samma bild bland en massa andra bilder. Det finns två varianter på detta spel. I den ena ser man alla personer/saker man letar efter och i den andra ser man endast siluetterna. Båda varianterna har dessutom tre svårighetsnivåer. Denna del var populär både hos min son och min dotter, snart 5 år.

Grafiken i ”Lekstund med Dora” är snygg men kanske inte så överraskande eller unik. Som bakgrundsmusik spelas signaturmelodin från ”Dora Utforskaren”.

Appen har ingen reklam, i-app köp eller externa länkar.

Jag gillar att appen har flera svårighetsnivåer. Det gör att den passar för både yngre och äldre barn. Tyvärr saknas nivåer i pusseldelen, så just den delen passar bara de yngsta.

Oavsett vad man som vuxen tycker om Dora Utforskaren kan detta tema nog locka barn till att använda denna app. Så ur det perspektivet är det bara ett plus.

Jag rekommenderar appen till från 2 år och äldre. Innehållet i denna Dora-app är väldigt bra men kunde varit större. Eftersom jag är lite osäker kring hållbarheten snålar jag lite med betyget som därför blir en stark 3:a av 5.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 • Inga prisförändringar de senaste åren.

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Diana skriver:

  våra två killar 2,5 och 5 år spelar gärna Dora båda två. Båda två föredrar pusslet i första hand, även om jag märker att det är lite för lätt för stora killen. pusslet passar lilla killen väldigt bra i ålder.
  sök i bilden är svårt för lilla killen. han har svårt att se skillnad på alla olika Dora-bilder.
  jag gillar det fina grafiken och alla sprakande färger i appen. dom gör killarna glada.
  memoryt innehåller vackra bilder.
  kanske att man kan sakna olika svårighetsgrader på pusslet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *