I Little Kitten får man leka och ta hand om sin egna lilla kattunge. Man kan kela med den och se hur den interagerar tillsammans med olika leksaker.

Little Kitten är tillverkad av Fox and Sheep som bland annat ligger bakom mysiga appar såsom Little Fox Veterinär och Dinotrux.

ANNONS:

Syftet med den här appen är att leka med och ta hand om en liten kattunge. Det handlar inte om att vinna eller förlora utan att utforska ett lekrum och se hur katten interagerar med de olika sakerna där. Appen börjar med att man får se en film där kattungen är till salu i en flyttlåda men sedan hittar ett hem på ett lite annorlunda sätt. Själva spelet börjar när katten kommer in i huset och tar sig upp för trappan till lekrummet. Där inne finns det massor av saker som katten kan interagera med. Flyga flygplan, lyssna på radio, se när dockan blåser ballonger i olika former och spräck dem, kasta basket eller blås i mikrofonen på enheten så ser det ut som katten får en vindpust på sig, bland annat.

Det finns sju olika små minispel där man samlar på små matbitar som man sedan kan mata katten med. Man kan leka kurragömma, måla på staffli, försöka få en mus att äta upp en ostbit utan att katten fångar musen. Den sistnämnda lockar till många skratt hos min fyraåring. Hen har haft den här appen under en längre period och återkommer till den fortfarande. Vi har inga egna djur och mitt barn har alltid varit intresserad av djur. Jag tror att det här är det närmaste ett eget husdjur hen kan komma. Det som är mest intressant hon min fyraåring är framförallt ost- och musspelet och kelandet. Men kurragömma och att måla på staffliet är också aktiviteter som lockar.

Andra barn i redaktionen har tyckt att appen kan vara lite svår att förstå. Det är inte helt tydligt var alla minispel finns. Men ju mer man sitter med den desto mer saker hittar man och det är det som gör den här appen mysig. Kurragömman kan vara lite svår men väntar man lite så får man lite hjälp av att kattungen viftar på svansen och då blir det lite lättare. Jag tror att vi vuxna har svårare för den här appen än vad barnen har, då vi kan ha lätt för att vilja ha direktiv medan barnen oftast är mer utforskande.

I hallen där spelet börjar finns inställningarna och ett fotoalbum. Förutom den vanliga inställningen med ljud så finns en insomningstimer där man kan ställa in hur länge barnet får spela innan katten somnar. Ljudet rekommenderar jag inte att man stänger av för då får man inte höra kurrandet från katten när man matar eller klappar katten. Det finns varken text eller tal och appen är fri från tredjepartsreklam och in-app purchase.

Jag rekommenderar Little Kitten till barn mellan 3-5 år. Betyget blir en 3:a och det är framförallt eftersom det inte är så många barn i redaktionen som har fastnat för den och för att den kan uppfattas som lite svår i början.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 28 okt 2019
  •   40 kr 21 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Little Kitten för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *