ZOO Alfabet är en alfabetsapp med djurtema och ovanliga djur. Den innehåller svenskt tal och bokstäverna å, ä och ö.

ZOO Alfabet är en alfabetsapp med tydligt formspråk och bra svensk berättarröst. Bokstäverna illustreras av bild på ett djur, ofta lite ovanligare djur än de vanligaste. Som exempel kan nämnas sengångare för S och citronhaj för C. Det finns även ett övningsmoment där det gäller att välja vilken bokstav det djur man ser börjar på.

ANNONS:

Zoo Alfabet

Zoo Alfabet

ZOO Alfabet har ett fint, lite retorinspirerat bildspråk. Bokstäverna är enbart versaler. Via inställningar går det att välja att få bokstäverna ljudade, och detta görs tydligt.

Tyvärr har ZOO Alfabet inte riktigt övertygat. Jag tycker att appen har alldeles för lite interaktiva inslag för att fånga intresset, och mitt barn tröttnade väldigt fort. Hen kan visserligen alfabetet sedan länge, vilket kan påverka. Det händer ofta något på vid tryck på en bild, men sällan något som roade särskilt.

Övningsläget innebar för lite utmaning, men bedömningen är kanske inte helt rättvis av ett barn som redan kan alfabetet sedan tidigare.

I inställningarna, som man når via appens förstasida, kan man stänga av berättarröst och musik. Där finns även externa länkar, bland annat till Facebook, Twitter och App Store. Dessa är dock skyddade av barnlås.

Jag gillar bildspråket, men det finns alldeles för lite att göra, och den pedagogiska nyttan känns också tveksam med tanke på att det enbart är versaler och ingen möjlighet att själv öva på att skriva bokstaven. För barn som vill ha en enkel, och sparsmakad app med tydligt ljudning som introduktion till alfabetet passar den bra, men barn som är vana vid appar med fler interaktiva inslag kommer nog tröttna relativt snabbt.

Betyget blir en knapp trea av fem. Appen passar från ungefär 4 till 6 år.

Här är en YouTube-film som visar hur appen fungerar:

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   35 kr 30 dec 2019
 •   0 kr 28 dec 2019
 •   35 kr 2 okt 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa ZOO Alfabet för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

5 kommentarer

 1. casamia2013 skriver:

  Den här appen kunde ha varit riktigt bra och storasyster 7 år tror den är rolig för den som ska lära sig bokstäver, men 4-åringen tappade snabbt intresset.
  Bra att det är lite annorlunda djur, men Citronhaj? Tja … Och Hjort på H? Nja, kanske inte i första stadiet för att lära sig bokstäver och ljud. Men bra att man kan välja fonetiskt.
  Jag förstår inte riktigt vilken nivå/ålder den riktar sig mot.
  Att länkas direkt till Appstore gillar vi inte. Någon form av spärr hade varit bra.

 2. Jenny Rastovic skriver:

  Roliga bilder och det händer en hel del kul grejer när storebror trycker på skärmen tycker vår 21 månaders kille. Storebror, 4 år tycker också att det är kul att trycka och han sitter och härmar det som sägs. Tyvärr händer det lite för lite i appen för att han ska hålla kvar intresset några längre stunder, Det är inte en app som han spontant väljer själv utan jag får pusha på lite för att han ska starta den. Kanske den blir mer intressant ju fler bokstäver han lär sig. I nuläget är det bokstäverna som våra namn börjar med som lockar mest.

 3. Annika skriver:

  3 av 5 var ganska högt betyg för denna app… Jag gillar att man kan välja mellan namn och ljud på bokstäverna men annars var det en ganska händelselös app. Hoppas att den växer till sig lite, och att några fler val el dyl kommer för själva tanken på appen är bra. Behöver bara utvecklas lite…

 4. Jill skriver:

  Har en 4 årig son som tycker att appen är okej. Han spelar om jag visar honom den men annars väljer han hellre annat. Han önskar mer händelser. Och jag önskar något vanligare djur. Jättebra att det går att välja fonetisk. Hade önskat att man kom tillbaka till överblicken av alla bokstäver efter att man fått höra vad bokstaven heter och vilket djur som börjar på den. Nu är det knöligt att trycka sig tillbaka tycker jag.

 5. Pappa Daniel skriver:

  Inställningar och externa länkar ligger numera skyddade bakom ett bra barnlås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *