Monstersiffror (tidigare ”Monster Numbers”) kombinerar ett roligt plattformsspel med träning av addition, subtraktion, multiplikationstabeller, talföljder, division och huvudräkning.

I Monstersiffror gäller det att hjälpa en ekorre att ta sig hem till sin planet genom att samla delar till en rymdraket. Delarna får man genom att klara olika banor. Det finns totalt 4 världar med 6 banor i varje och extrabanor i något som kallas ”challenge mode”. Flera världar och andra räknesätt utlovas i en kommande gratis uppdatering.

ANNONS:

Banorna varierar mellan ett plattformsspel där det gäller att klara sig förbi hinder och samla mynt. Här styr man ekorren genom att dra med fingret om den ska hoppa eller ducka under hinder. Första gången man kommer till en ny typ av hinder visas hur man ska göra av ett finger på skärmen. Det här gör spelet lätt att förstå för barn, även om man inte kan läsa. En kort förklaring av en vuxen kan behövas första gången, men sen kan barnen spela själva. Den här delen är mest ren underhållning, även om man samtidigt tränar t.ex. öga-hand-koordination.

Monstersiffror

I den andra typen av banor tränas matematik (addition, subtraktion och mönster). Här ska man t.ex. hjälpa ekorren över hinder eller att komma förbi ett monster genom att välja rätt svarsalternativ på ett tal eller vilken som är nästa symbol i ett mönster. Den här delen går på tid och man har ett begränsat antal liv innan banan startas om. Korta textinstruktioner ges på engelska, men det är lätt att förstå vad man ska göra även om man inte kan läsa. Även den här bantypen har bra spelkänsla som lockar till fortsatt användande.

Monstersiffror

Hur svårt det blir avgörs av vilken ålder man anger innan man börjar spela. Det går även att växla spelare och då ange ålder för fler barn. Tyvärr stämmer inte alltid åldern med det man vill träna på, eller vilken kunskapsnivå barnet befinner sig på. Jag skulle därför hellre vilja se att man kan välja exakt vad man vill träna på, t.ex. addition inom talområdet 1-10. Det här är egentligen det enda jag har emot Monstersiffror som jag annars tycker är ett riktigt bra exempel på en lyckad kombination av spel och matematikträning.

Exempel på svårighetsnivå om man anger låg ålder:
Monstersiffror

Exempel på svårighetsnivå om man anger hög ålder:
Monstersiffror

Monstersiffror innehåller inga köp i appen, externa länkar eller tredjepartsreklam. I inställningarna som kan nås från startsidan kan man stänga av bakgrundsmusiken. Även om man stängt av musiken händer det ibland att den startar igen under spelets gång, och det hoppas jag rättas till i en framtida uppdatering.

Jag har provat Monstersiffror tillsammans med mina två barn, 7 och 10 år, på både iPad och iPhone. De har verkligen gillat den här appen och har spelat igenom alla banorna. Plattformsdelen har lockat till fortsatt spelande, och matematikdelarna har varit tillräckligt kul för att de inte ska tröttna. Genom att vi har kunnat reglera svårighetsnivån har det varit en lagom utmanande nivå för båda. Flera andra av redaktionens barn gillar också spelet och väntar på att det ska komma fler banor. Någon har tyckt att en det har varit för stressigt, speciellt momenten där man ska svara på tid.

Jag rekommenderar Monstersiffror för barn från 4 år och uppåt och ger den betyg 4 av 5.

Uppdaterat den 11 augusti 2014
Appen har i den senaste versionen bland annat nya världar och nivåer. Det finns nu även möjlighet att öva på multiplikationstabeller, talföljder och division.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Finns även i Google Play.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   20 kr 24 jun 2021
 •   11 kr 21 jun 2021
 •   20 kr 6 maj 2021
 •   25 kr 29 nov 2020
 •   0 kr 27 nov 2020
 •   25 kr 15 mar 2020
 •   0 kr 14 mar 2020
 •   25 kr 2 okt 2019
Google Play Store
 •   24 kr 16 apr 2021
 •   25 kr 29 nov 2020
 •   0 kr 27 nov 2020
 •   25 kr 17 mar 2020
 •   0 kr 14 mar 2020
Amazon Appstore
 •   22 kr 4 apr 2020

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Monstersiffror för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Anna skriver:

  Jag tycker att spelet även fungerar för yngre barn. Jag har spelat det med min snart 4-åring. Han använder gärna spelet som. Tidsfördriv på bussen. Då spelet är bra att spela i tystläge. Jag gillar att man kan ställa in önskad ålder samt att det är rn bra blandning på olika typer av matematiska uppgifter.
  Jag rekommenderar spelet å de varmaste 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *