I åtta olika kreativa minispel får man vara med och skapa feststämning och klara olika utmaningar. Spelen går exempelvis ut på att duka, göra hamburgare och stapla paket.

I Nampa Party får vi återse de lustiga figurerna från bl.a. Nampa Holiday och Nampa Tivoli. Denna gång ska det skapas feststämning på olika sätt. Tillverkaren av appen är det svenska företaget Nampa Design.

ANNONS:

De åtta utmaningarna går att välja i valfri ordning och går att göra upprepade gånger. I första utmaningen får man duka ett bord med allt som hör en fest till. För varje ny sak som ska dukas fram eller dekoreras får man en vägledning genom små stjärnor som glittrar. Varje moment görs till man känner sig färdig. När man pausat en liten stund fortsätter utmaningen automatiskt. När allt är framdukat och dekorerat sätts den igenkännande discodansen igång.

Andra utmaningen är paketstapling. Här finns olika storlekar och former av paket som kan staplas på olika valfria sätt. Ibland skakar ett paket till och man får då öppna och se vad som finns inuti. Från paketen kan en sak eller lustig figur komma ut.

Den tredje utmaningen handlar om att skapa musik. Man får dra olika instrument, en lustig figur eller andra saker till en notrad. När notraden är full eller om man vill lyssna tidigare trycker man på en play knapp och en bakgrundsmusik med inslag av de saker som valts spelas upp. Det går när som att byta ut instrument och göra om själva låten.

Fjärde utmaningen är ett fotobås. Genom att välja accessoarer, huvudbonader och olika typer av glasögon klär man ut en av de lustiga figurerna. När man är nöjd är det dags för fotobåset och en kortremsa tas. Därefter fortsätter utmaningen med en ny figur som ska kläs på.

Den femte utmaningen består av olika målarbilder som ska färgläggas. När en målarbild har valts, väljs en färg och genom att hålla med penseln på en detalj i bilden färgas den i den valda färgen. För varje ny detalj som ska målas måste man välja om färgen.

Sjätte utmaningen är cupcakebakning. Man väljer en bakform, fyller på med en smet, väntar på att gräddningen blir klar och sedan ska kakan dekoreras men olika tillbehör. När man är klar får den lustiga figuren äta upp bakverket.

I den sjunde utmaningen ska det tillagas en hamburgare. Genom att dra kött, grönsaker och bröd byggs hamburgaren. Det går även att välja ketchup och senap. När man är nöjd med sin hamburgare får även här någon av de lustiga figurerna äta upp den.

Sista och åttonde utmaningen är att mixa en smoothie. Här väljer man frukt, godis och grönsaker genom att dra sakerna till mixern. När valen är gjorda startas mixen och när smoothien är klar, får den lustiga figuren smaka. Beroende på vad man har lagt i reagerar den med olika känslor och uttryck.

Den första utmaningen är lite speciell i och med att man måste pausa en liten stund för att få fortsätta. Detta kan en vuxen behöva visa för att barnet skall förstå. De övriga utmaningarna har inte något särskilt slut utan man kan fortsätta så länge man tycker att det är roligt, och då välja att gå tillbaka till huvudmenyn.

Nampa Party är fri från tidspress och det är en rolig, färgglad och enkel app för de yngre barnen att börja med. Den saknar även språk i form av tal och text. Precis som i tidigare Nampa-appar bjuder den på smålustiga moment och känns genomarbetad. Tillsammans med min 3,5 åring har jag prövat Nampa Party och hen visade tydligt från start att detta var figurer som var igenkännande och populära. Denna gång upplevde vi att utmaningarna tog längre tid och att de gärna gjordes flera gånger i följd. Utmaningarna går att förändra varje gång de görs vilket bidrar till en längre livslängd. Utmaningen med att duka till festen, fotobåset samt att göra egen musik är de som har spelats flest gånger hemma hos oss. 3,5 åringen skapar musik och skrattar högt när pruttkudden blandas med instrument och musik. Det är de lustiga figurernas miner, enkelheten och en känsla att själv kunna skapa som gör att Nampa Party är populär under en längre tid hemma hos oss.

Bakom ett barnlås finns möjlighet att stänga av bakgrundsmusiken. Där finns även reklam för andra appar från samma tillverkare. Nampa Party är fri från tredjepartsreklam och köp inuti.

Jag upplever att appen passar bäst för barn i åldern 3-4 år. Betyget blir 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   30 kr 6 maj 2021
  •   35 kr 28 nov 2020
  •   0 kr 26 nov 2020
  •   35 kr 2 dec 2019
  •   0 kr 29 nov 2019
  •   35 kr 4 okt 2019
  •   30 kr 3 jun 2019
  •   0 kr 30 maj 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Nampa Party för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *