Pino, Pinolina och pingvinen har hand om bondgården. I flera små uppdrag får man hjälpa dem att sköta om gårdens olika djur.

Pinos bondgård är en app från tillverkaren Pinolek förlag. Efter att ha valt en av de tre figurerna, Pino, Pinolina eller pingvinen, kommer man in i bondgårdsmiljön. Figuren styrs genom att man antingen pekar framför eller bakom figuren som då följer efter.

ANNONS:

Det första uppdraget är att plocka upp äpplen som ramlar ner från ett äppleträd och fylla en korg. Därefter får man besöka de fem olika djuren; gris, höns, häst, ko och får. Det finns två olika utmaningar för varje djur. När uppdraget är slut vinkar figuren glatt och man får gå vidare till ett av de andra djuren.

Hos grisen är utmaningen att mata den med frukt och kakor eller att tvätta den ren från lera. I hönsgården finns hönor och en tupp. Där får spelaren mata djuren eller plocka ägg i en korg. I stallet finns en häst som ska ryktas. Där gäller det även att städa upp hästens bajs eller mata den med hö och borsta hästens tänder. Kon ska matas med gräs och vatten eller mjölkas. Hos fåren finns tre lamm som man får mata med flaska. Man får även klippa och samla ihop ull.

Pinos bondgård avslutas med ett hus där spelaren får mata Pino, Pinolina eller pingvinen med mellanmål.

Alla djur går att besöka i valfri ordning utan någon tidspress. Man väljer själv om man vill besöka samma djur flera gånger eller om man vill gå vidare till ett annat djur. Många av djuren har roliga uttryckssätt och det går att trycka på några av djuren för att de ska röra sig. T.ex. reagerar grisen genom att bli röd och börja ryka när spelaren matar den med chili.

Min 2,5 åring har testat Pinos bondgård. Vi upplevde att figuren var svårstyrd och till en början var det också svårt att veta åt vilket håll man skulle gå. När mitt barn skulle samla äpplen stod Pino oftast i vägen och min 2,5-åring fick kämpa för att få i äpplena i korgen. Av dessa anledningar har jag fått hjälpa till att styra Pino och även utföra vissa moment som t.ex. att rykta hästen och samla in ägg. Ett önskemål från oss är därför fler och tydligare visuella instruktioner. Även fast husens dörrar blinkar eller att en del saker rör på sig med ljud är det inte helt lätt att förstå vad man förväntas göra. Positivt är att alla djuren är lätta att känna igen och det blir även en stund där vi kan samtala kring hur djuren bor, vad de äter och hur vi sköter om dem.

Pinos bondgård är en färgglad, söt och enkelt tecknad app med bondgårdskänsla. Den har inget språk mer än Pino, Pinolinas och pingvinens olika ljud samt bakgrundsmusik. I en inforuta finns en beskrivning av appen och figuren Pino, samt möjlighet att stänga av bakgrundsmusiken. Appen är fri från reklam och in-app purchase.

Appen passar bäst för barn i åldern 3-4 år. Den fungerar även för yngre barn men då rekommenderar vi att en vuxen hjälper till eftersom figurerna och en del uppdrag är svårstyrda.

Betyget blir en 3:a.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *