I Sago Mini Bondgård möter vi de klassiska Sago Mini-djuren, men även flera nya karaktärer. Här leker man fritt och kan bland annat mata hästar, odla grönsaker, plocka frukt eller ta ett dopp i lerpölen.

Sago Mini kan med denna app ställa sig i gruppen tillverkare av appar med bondgårdstema. Precis som i exempelvis Toca Life: Farm får man i Sago Mini Bondgård leka helt fritt. Det finns alltså inte några färdiga uppdrag eller belöningar.

ANNONS:

När man startar Sago Mini Bondgårds möts man direkt av en bondgård med tillhörande djur såsom hönor och hästar. Värden här horisontell och man kan lätt dra med fingret för att förlytta sig i den åt höger eller vänster. Så småningom kan man inte komma längre och då får man dra åt andra hållet för att komma tillbaka. Världen är begränsad i storlek, men jag upplever den som ganska stor ändå.

Det här är en app där man får leka fritt. Som ”lekredskap” finns Sago Mini-djuren, men även klassiska bondgårdsdjur såsom hästar, getter, kycklingar, höns, grisar, kor, får och hästar. Det finns också mer ovanliga ”djur” såsom en lama, en enhörning, en levande stubbe och en fågelskrämma. Djuren går att mata med hö, frukt och grönsaker. Man kan också stapla djur och saker ovanpå varandra.

Det finns en del fordon och andra saker man kan leka med. Det finns bland annat en traktor att köra, en gunga att gunga i, en lerpöl att bada i och en trädkoja att sitta i. Man kan plocka ägg från hönsen, päron från träden eller odla majs, melon, ananas, jordgubbar, svamp, vitlök och melon i tråg. Det går att vattna sina växter för att få dem att växa. Det man odlat kan man sedan pressa och omvandla till drycker i en särskild maskin.

Jämför jag Toca Life: Farm med Sago Mini Bondgård är det uppenbart att målgruppen för den senare är de yngsta barnen. Sago Mini Bondgård är inte lika detaljrik och det finns inte lika mycket att göra. Samtidigt är Sago Mini Bondgård betydligt lättare att använda, särskilt för barn som håller på att utveckla sin fingermotorik. Tyvärr väger nackdelarna upp fördelarna i detta fall. Jämfört med tidigare appar från Sago Mini har nämligen inte denna app haft lika lång livslängd hos redaktionsbarnen.

Appen är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Det finns reklam för tillverkarens övriga appar men denna reklam går att stänga av helt i enhetens inställningar.

Sammantaget är det här en fin app med många detaljer. Men den känns ändå inte så genomarbetad och omfattande som vi hade förväntat oss. Vi saknar även fler roliga överraskningar, någonting som brukar finnas med i appar från Sago Mini. Det finns en del roliga saker upptäcka i juicepressen och grillen, men dessa överraskningar är svåra att upptäcka för de yngsta.

Mitt betyg blir 3 av 5 och jag rekommenderar appen till barn mellan 1 och 3 år.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   45 kr 6 maj 2021
  •   50 kr 5 dec 2019
  •   10 kr 28 nov 2019
Google Play Store
  •   40 kr 3 dec 2019
Amazon Appstore
  •   36 kr 13 dec 2019

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *