I denna app får Sago Mini-djuren köra fantasifulla kälkar i snöiga upp- och nedförsbackar. Under färden händer det spännande och oväntade saker. Färden avslutas med fyverkerier och möjlighet att välja nytt fordon för ny åktur.

Sago Sago ligger bakom många appar som riktar sig till de yngre barnen. Tidigare recenserade appar är Sago Miniflygplan och Sago Mini Stad. I denna app med vintertema är det dags för figurerna att åka släde i ett snölandskap.

ANNONS:

I Sago Mini snödag får man börja med att välja vilken släde man vill åka i. Man väljer mellan de mer traditionella modellerna samt de lite mer fantasifulla slädarna. I nästa steg får man välja vilka figurer som får åka med. Släden styrs enkelt genom att man trycker med på höger eller vänster del av skärmen, för att åka framåt respektive bakåt. Under färden syns skyltar med nedräkning hur långt det är kvar på färden.
Färden går i upp- och nedförsbackar och man kör förbi lustiga figurer och får även spräcka ballonger och köra igenom isskulpturer.

I vinterlandskapet dyker det slumpvis upp möjlighet att gå in i ett café och göra varm choklad, klä en julgran med olika sorters dekorationer eller dekorera en stor snögubbe. Alla aktiviteter går att upprepa flera gånger tills man själv väljer att avsluta. Det är endast en aktivitet vid varje åktur så man får spela upprepade gånger för att få uppleva alla aktiviteter.

Slädfärden avslutas med fyrverkerier och fotografering. Därefter finns det möjlighet att välja en ny kälke för ytterligare en åktur.

Sago Mini snödag är en enkel och rolig app för de yngre barnen att börja med. Min 3,5 åring känner igen djuren från tidigare Sago mini appar och förstod snabbt hur appen fungerar. Sago Mini snödag är fri från både språk och text, men figurerna gör olika miner och är smålustiga vilket gör att man kan tyda deras kroppsuttryck. T.ex när släden ökar i fart ser de glada eller rädda ut.

Sago Mini snödag är fri från tredjepartsreklam och köp inuti. Via förstasidan når man reklam för tillverkarens andra appar, men alla externa länkar har barnlås.

Vi upplevde att denna app är mer begränsad än tidigare appar och önskar fler aktiviteter för att göra den mer långsiktig och utmanande. Däremot är det mycket positiv att den inte innehåller tidspress och att spelaren kan fortsätta aktiviteterna upprepade gånger. Jag rekommenderar Sago Mini snödag till barn i åldern 2-4 år.

Betyget blir en stark trea.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 2 okt 2019
  •   40 kr 26 jun 2019
  •   30 kr 30 apr 2019
  •   40 kr 30 nov 2018
  •   0 kr 1 nov 2018
Google Play Store
  •   40 kr 25 jun 2019
  •   29 kr 30 apr 2019
  •   40 kr 9 nov 2018
  •   0 kr 1 nov 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *