I denna app får man via en berättelse lära sig taktik samt lösa olika schackproblem med målet att träna upp bra strategier. Appen vänder sig till barn som redan kan grunderna i schack. Svenskt tal.

Schackma Gandhi och gudabråket är baserad på Jesper Halls bok med samma namn. Appen är den andra delen om Schackma Gandhi (läs recension av den första appen) och man förväntas därför redan känna till hur pjäserna rör sig, deras värden samt hur man gör schack och matt. Schackma Gandhi och gudabråket är den officiella läroboken för tävlingen Schack4an. Jesper Hall är internationell mästare i schack och Sveriges ledande schackpedagog.

ANNONS:

Appen innehåller fyra delar; en inledning, Gudaträningen, Gudadiplomet och Ett gudomligt parti. I inledningen får man höra bakgrundshistorien till hur Schackma Ghandi fick sitt uppdrag att lära gudinnorna att spela schack. Berättelsen delges med både svensk text och tal.

Delen Gudaträningen handlar sedan om hur Ghandi tränar gudinnorna. Denna del är indelad i sex kapitel, ett för varje dag av träningen. Här fortsätter berättelsen men innehåller även tips på vad man ska tänka på innan man väljer att flytta sina pjäser. Det finns även övningar i form av frågor där man själv funderar och appen sedan visar de rätta svaren. När man är färdig med de sex delarna finns det en ytterligare del som innehåller goda råd.

Schackma Gandhi och gudabråket

Schackma Gandhi och gudabråket

Schackma Gandhi och gudabråket

Den tredje delen, Gudadiplomet, visar vilka av de sex delarna i gudaträningen man har gått igenom. För att kunna gå vidare till den fjärde delen, det gudomliga partiet, måste man ha gått igenom alla delar i gudaträningen. Det gudomliga partiet är den fjärde och sista delen i appen. Här får man följa gudinnornas spelomgång i kampen om en vinst. På varje uppslag berättas vad som händer samtidigt som man får följa partiet drag för drag på ett schackbräde.

Schackma gandhi och gudabråket

Min 9-åring som spelar schack i skolan har haft nytta av denna app som repetition av schacklektionerna, men har också lärt sig mycket nytt som de ännu inte har gått igenom. Det vi saknade är att man inte kan spela i appen utan bara läsa eller lyssna till hur man kan spela.

Jag rekommenderar appen till barn från 7 år och uppåt eller som har ett intresse för schack och som redan kan grunderna. Den får en fyra i betyg för att den på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar och lär ut spelet. Att appen är uppbyggd kring en historia gör att det inte bara känns som schackteori.

Språkfakta

Denna app innehåller tal på följande språk: svenska. Och text på följande språk: svenska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *