Det här är en omfattande app för att lära sig världens namngeografi och flaggor. Innehåller bland annat Sveriges tätorter, landskap, län, älvar/åar samt världsdelar, hav, sjöar och städer i Europa.

Det svenska geografiappen Seterra är skapad av Marianne Wartoft AB. Appen är uppbyggd av över 100 olika övningar, på flera olika språk inklusive svenska. Med hjälp av dessa kan man träna världens namngeografi såsom länder, flaggor, svenska landskap, hav, delstater, huvudstäder och andra städer i Europa, Asien, Afrika, Sydamerika och Nordamerika.

ANNONS:

Man kan välja mellan att träna på kartor eller flaggor. Man väljer lätt land och vilken typ av karta man vill träna på. För Sverige kan man träna på de största tätorterna, tätorter i ett visst landskap, alla landskap eller alla län, älvar/åar eller öar. En del övningar finns i enkel/svår version. Det finns även ett alternativ för kartor som tar med hela världen eller länder/städer i vissa världsdelar.

Seterra Geografi

Seterra Geografi

Varje karta går att spela i ett övningsläge där man försöker att memorera namnen. Respektive namn syns med text när man tryckt på ett område på kartan. Varje karta har även ett spelläge där får man peka ut olika platser som efterfrågas. Spelläget går på tid och appen räknar ut procentuellt hur många objekt man lyckas pricka in. Är man duktig hamnar man på en tio-i-topp-lista där de bästa resultaten på enheten samlas.

Seterra Geografi

Väljer man istället att träna på flaggor så kan man välja mellan att träna på flaggor i olika världsdelar men även världens flaggor tillsammans. Precis som i kartor kan man här välja inlärningsläge eller spelläge.

Seterra Geografi

Man kan välja att zooma in eller ut för att se detaljer eller helheter i kartor eller flaggor. Svarar man rätt på första försöket blir området vitt, behöver man mer än tre försök markeras det rätta svaret och området blir sedan rött.

Seterra Geografi

Jag har provat Seterra Geografi med mina elever på mellanstadiet och de tycker att programmet fungerar bra. Det fyller sin funktion, är omfattande och men ändå lätt att komma igång med. Man får en tydlig bild på var man befinner sig i sin inlärning. Som förälder tycker jag att appen är väldigt användbar som läxhjälp. Spelläget som går på tid kan stressa barnen i onödan och jag hade gärna sett att timern hade gått att stänga av helt.

Det är mycket lätt att komma igång med övningarna, då det är tydligt och enkelt, vilket är bra, men samtidigt blir övningarna lite tråkiga i längden och risken är att barn tröttnar ganska fort. En del barn kan säkert bli motiverade av topplistan. Appen har inte någon inbyggd funktion för att träna extra på områden som man ofta svarar fel på.

Appen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Via startsidan når man inställningar av ljudeffekter och språk. Appen innehåller inte något tal och man måste därför vara läskunnig. I inställningarna finns det även möjlighet att tipsa vidare om appen eller få support. Här saknas det barnlås.

Mitt betyg är 3 av 5 och jag rekommenderar Seterra Geografi till barn från 9 år och uppåt. Även vuxna kan använda appen.

Appen finns i en gratisversion för den som vill testa innan köp. Även för Android.

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande 15 språk: danska, engelska, finska, franska, italienska, nederländska, norska (bokmål), polska, portugisiska, rumänska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska.

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   0 kr 18 aug 2021
  •   20 kr 6 maj 2021
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *