I Toca Kitchen lagar man olika slags mat till fyra olika karaktärer. Man väljer ingredienser och kan laga till maten på olika sätt. Vad vill en katt äta? I appen kan man experimentera sig fram till svaret.

Toca Kitchen är den senaste appen från Toca Boca. Här lagar man mat till fyra karaktärer. Man väljer ingredienser från en kyl och kan laga till maten på olika sätt. Karaktärerna gillar inte samma typ av mat så en del av utmaningen och det roliga går ut på att testa olika rätter för att lista ut vem som gillar vad.

ANNONS:

När man startar appen får man, samtidigt som det spelas mysig jazzig musik, välja karaktär. Man kan välja mellan en pojke, en flicka, en katt och en blå figur som liknar en ko.

Toca Kitchen

Det finns en stor blandning av mat. Både grönsaker, kött, fisk och frukt ligger i kylskåpet och väntar på att bli uppätna. För att servera maten till karaktären drar man den från kylskåpet till tallriken. Därefter kan man dra den in i munnen på karaktären. Många ingredienser måste dock tillagas för att karaktären skall gilla att äta dem.

Toca Kitchen

För att tillaga maten drar man den från kylskåpet till den högra delen av skärmen. Där finns en massa olika redskap att välja mellan. En matberedare, en gryta där man koka maten, en skärbräda med en kniv, en stekpanna och en mikrovågsugn. Det går att tillaga mat genom att använda ett eller flera av redskapen. När man tillagar maten ändrar den både form och färg.

Toca Kitchen

Toca Kitchen

Men det räcker inte med att tillaga maten. De olika karaktärerna gillar nämligen olika saker. Serverar man en rå fisk till en katt går det bra. Men det gillar inte de andra karaktärerna. Försöker man mata flickan med rå fisk får man en tankebubbla från henne om att hon gärna vill ha den stekt i stekpannan. Det är inte alltid man får tankebubblor. Flickan vägrar t.ex. att äta hö. Även om det är tillagat.

Som det förmodligen framgår finns det väldigt många möjligheter att experimentera med maten i Toca Kitchen. Jag tror att barn kan få en större förståelse kring olika typer av mat och varför man gillar olika saker.

Toca Kitchen

Toca Kitchen känns intuitiv och lättanvänd. Det realistiska ljudet och den snygga grafiken får maten och tillagningen att kännas verklig. En annan sak som gav ”wow”-känsla (men kanske är det nyhetens behag) är att man kan tillreda en ingrediens flera gånger. Man kan alltså hacka, steka, koka, mikra, steka på nytt, koka och sedan servera. Det går dock inte att hacka flera gånger på raken.

När min 4-åring provade appen första gången så blev det lite problem eftersom det inte tydligt framgår att man själv skall stoppa maten i munnen på karaktären. Det går inte att dra gaffeln till maten samt att trycka på munnen. ftersom de flesta barn använder bestick när de äter kanske det vore en idé att ändra detta i en framtida uppdatering till appen.

Jag noterade också att det inte går att förstöra maten. Inte ens om man steker den om och om igen. Det kanske finns någon pedagogisk fördel med detta. Men om inte så skulle jag nog gärna se att man kan exempelvis kunde bränna maten på stekpannan. Det hade barnen garanterat gillat.

Toca Kitchen är fri från in-app purchase och reklam från tredje part. Det finns reklam för andra appar från Toca Boca, men dessa länkar är skyddade av ett bra barnlås. Det går dessutom att stänga av Toca Boca-reklamen helt via Inställningar-appen.

Jag rekommenderar appen till barn mellan 2 och 6 år. Betyget blir en svag fyra av fem.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
 •   50 kr 3 okt 2019
 •   40 kr 5 dec 2018
 •   0 kr 29 nov 2018
 •   40 kr 2 jul 2018
Google Play Store
 • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
 •   36 kr 23 jul 2019
 •   9 kr 15 jul 2019
 •   36 kr 12 dec 2018
 •   0 kr 29 nov 2018
 •   36 kr 2 jul 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Kitchen för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Tagged with →  

En kommentar

 1. Helene skriver:

  Detta spel återkommer min tvååring o fyraåring till gång på gång. Snyggt, enkelt, stimulerande. De älskar att försöka pricka in vad var o en gillar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *