Med mer än 120 olika djur att välja mellan så är det lätt att hitta ett eller flera som faller en i smaken. Med de nya djurkompisarna händer det massor av skoj och samtidigt får man uppleva hur det kan vara att ha ett eget husdjur. I Toca Life: Pets bestämmer man själv vad som skall hända och det går även att spela in film av sin lek.

Toca Boca har många appar i bagaget och kan nu lägga ännu en app till listan över populära och användarvänliga appar för barn i olika åldrar. I denna app finns (hus)djur för alla smaker: välj bland annat mellan katter, hundar, reptiler och fåglar. Välj ett som ser verklighetstroget ut eller som är mer av fantasidjur – möjligheterna är många.

ANNONS:

Appens primära syfte är att ha det roligt med sitt husdjur och samtidigt få prova på hur det är att ha ett eget husdjur och vad det innebär, från skötsel och matning till lek och besök hos veterinären. Att gå ut och rasta husdjuret och plocka upp efter det, ingår också så klart.

Det finns fem olika miljöer att utforska och leka i tillsammans med nyfunna djurvänner, bl a djurpark och djurhotell. Precis som Toca Bocas övriga appar i Life-serien är appen av ”dockskåpskaraktär”, dvs det är upp till användaren att hitta på vad som händer. I miljöerna finns olika överraskningar och det finns många möjligheter att skapa olika äventyr tillsammans med djuren, samt även att spela in dessa som film inuti appen.

I vår familj har Toca Pets blivit den nya favoriten, och appen är populär hos flera av barnen på Pappas Appars redaktion. Äntligen en app för djurtokiga barn! Det pedagogiska i appen är att barn under lekfulla former ska få en upplevelse och förståelse av att ha ett husdjur och att ha ansvar för det. Musiken i appen är typisk för Toca Boca och en igenkänningsfaktor för den som är bekant med tillverkarens appar sedan tidigare. Färgerna i appen är glada och harmoniska.

Förslag till utvecklingsmöjligheter av appen är att man skulle kunna få skapa sina helt egna husdjur och välja färg, form, päls, utseende, kläder m.m. Det finns redan många djur att välja mellan, men detta skulle tillföra en ny nivå i appen. Flera av barnen på redaktionen tycker också att det är lite väl mycket människor med i appen, och att det egentligen inte behövs, utan att det räcker gott och väl med alla härliga djur. Vi saknar även möjlighet att gå mellan apparna i Toca Life-serien samt att kunna spela tillsammans med syskon/vänner med flera enheter.

Vi rekommenderar appen framförallt till barn mellan 2 och 8 år, men även äldre barn kan ha glädje av den. Våra barn på 3 och 9 år spelar gärna tillsammans (genom att dela på en enhet), men också var för sig. Appen är väldigt barnvänlig och vår 3-åring kunde sätta igång och använda appen direkt på egen hand.

Appen är fri från tredjepartreklam och köp inuti. Det finns reklam för Toca Bocas övriga appar men denna går att stänga av helt i enhetens inställningar.

Vårt betyg är 4 av 5.

Här är en trailer:

Direktlänk till butik

Klicka för att enkelt komma direkt till den recenserade appen hos butik!

Prishistorik

Tillverkarens senaste prisändringar i respektive butik.
Apple Appstore
  •   50 kr 3 okt 2019
Google Play Store
  • Inga prisförändringar de senaste åren.
Amazon Appstore
  •   36 kr 23 jul 2019
  •   9 kr 15 jul 2019
  •   36 kr 19 okt 2018

Tips! Köper du från Apple App Store eller Google Play Store har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Toca Life: Pets för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *