Puppet Pals är för dig som någon gång velat göra en egen tecknad film eller teater.

Appen Puppet Pals är den digitala versionen av dockteater i en skokartong. Du väljer ett par skådespelare och ett par scener. Sedan trycker du på Record. Nu spelar appen in hur du flyttar dina skådespelare och allt du säger. Vips har du gjort en film.

Förutom att välja bland de skådespelare och scener som följer med appen, kan man även ladda upp egna. Man kan ta bilder med kameran eller välja från ens bildgalleri. Bilder på skådespelare kan man klippa ut, så man får bort bakgrunden från bilden. Stilen blir som en klippdocka – ganska skoj.

ANNONS:

Gränssnittet är enkelt och smidigt. Du flyttar runt dina skådespelare genom att dra i dom. Man kan flytta flera skådespelare samtidigt, så det blir extra kul när man gör detta tillsammans med någon och man spelar varsin roll.

Man kan snurra och förstora eller förminska sin skådis med gester, precis som du är van vid från bildredigering på iPad.

När teatern är slut stoppar man inspelningen och kollar hur det blev. När man är nöjd kan man spara sin film och skicka till vännerna.

Den här appen tränar verkligen upp fantasin. Samtidigt tränar ens barn på samspel mellan varandra. Jag har läst om ett par förskolor som använder Puppet Pals som ett pedagogiskt verktyg.

Appen finns både till iPod Touch, iPhone och iPad. Jag har bara testat iPad-versionen. Appen lämpar sig förmodligen bäst till barn från tre år och uppåt. Appen får betyg 4 av 5.

Puppet Pals finns även i en gratisversion för den som vill testa innan köp: iPhone och iPad.

Här är en film som visar hur man använder appen:

Här är en exempel på hur appen används i en förskola i Göteborg:

Språkfakta

Denna app innehåller text på följande språk: engelska.

Ladda ner Puppet Pals

Klicka för att enkelt komma direkt till rätt app för nerladdning!

Paket: Puppet Pals Pack

Tillverkaren erbjuder Puppet Pals och en ytterligare app till ett paketpris där totalpriset är lägre än om man köper apparna separat. De en andra apparna i detta paket är också recenserade av oss: Puppet Pals 2.

Köper du från App Store eller Google Play har du rätt att ångra dig och få pengarna tillbaka, utan att du behöver ange orsak. Läs mer här!

Tillverkaren erbjuder skolor att köpa Puppet Pals för halva priset. Detta gäller vid köp av 20 eller fler licenser via Volume Purchase Program (VPP). Läs mer på Skolappar.nu!

Följer du oss i sociala medier får du information om eventuella prissänkningar. Vi finns på Facebook (iOS, Android, Windows), Twitter och Instagram. Aktuella apptips hittar du på pappasappar.se/rea.

ANNONS:

Upptäck

Sammanställningar

2 kommentarer

 1. Sara Wickenberg skriver:

  Jag har testat Puppet Pals med min son som är 9 år. Det var ett kul sätt att leka tillsammans och hitta på historier. Man kan styra några figurer var, ha ett grundtema för historien och improvisera tillsammans. Efter ett tag ville han göra helt egna filmer som han sedan visade upp.

  Programmet är gratis, men för 22 kr får man alla tillgängliga figurer och bakgrunder + att man kan beskära egna foton i programmet (det kanske man kunde i gratisversionen, köpte det nästan genast). Det är kul att göra berättelser där man själv är med. 🙂

  Jag kan också se att man kan använda appen mer professionellt genom att ha bilder av grafer och liknande som man drar in och ut ur bilden, pilar eller annat för att peka på något samtidigt som man gör en föreläsning.

 2. Ann-Charlotte Keiller skriver:

  Vad förvånad jag blev när jag såg filmen som mina barn gjort, kul att se! En kanonapp förövrigt, tack för finfina tips du ger på din sida!
  Ha det gott Ann-Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *